Jeugdige Ergometerhelden op de Laak!

afbeelding

'Jeugd en junioren doen goede zaken op de L-KIR!'

De temperaturen dalen, maar dat mag de roeipret niet drukken. Een grote groep jeugd en junioren (en natuurlijk ook de coaches) maakte zich afgelopen zaterdag 2 december op voor de L-KIR, de Laak Kampioenschappen Indoor Roeien, bij onze buren in Den Haag (RV De Laak). Dit is de eerste jeugdergometerwedstrijd in een reeks van drie jeugdergometerwedstrijden. Naast de strijd om de medailles, werd er ook flink gestreden om een goede notering in het individueel klassement en het verenigingsklassement!

Medailles waren er voor Gijs, Twan, Iuno, Brecht, Jesse, Nicky en onze estafetteploegen. Gijs en Twan wisten met de 1e prijs er vandoor te gaan in twee drukke juniorenvelden, j14 resp. j16. Iuno wist in het m12 veld te zorgen voor een medaille door de 2e positie te bemachtigen in haar veld. Ook onze pas gestarte jig'ers zorgden voor uitbreiding van eremetaal. Brecht en Jesse wisten in het j12 veld medailles te pakken door te eindigen op de 2e resp. 3e plek. Nicky wist zich in het m18 veld - tot haar eigen verbazing - naar de 3e plek te trappen.

En of dat niet genoeg was.... wisten de DDS-estafetteploegen j14 o.l.v. aanvoerder Allard, m14 o.l.v. aanvoerder Anne Geurts en j16 o.l.v. aanvoerder Paul zich naar de winst te ergometeren.

Door alle goede prestaties van onze jeugd en junioren staat DDS momenteel op een mooie 2e positie (!) in het verenigingsklassement. Het belooft een mooie vervolgstrijd te worden om die felbegeerde verenigingsbokaal. De strijd wordt begin januari vervolgd bij Michiel de Ruyter en eind januari bij De Eem.
Uiteraard hopen de jeugd en junioren er dit jaar met de verenigingsbokaal er vandoor te gaan.