KiKaRow-weekeinde 13 en 14 april 2019

afbeelding

Roei kinderkanker de wereld uit! Roeiend Nederland roeit in het voorjaar en de zomer van 2019 het KiKaRow Rondje Nederland. Deze tocht van 1.400 kilometer dient om € 500.000,– bijelkaar te brengen voor de LATER-poli van het Prinses Màxima Centrum. De start heeft op zaterdag 13 april 2019 plaatsgevonden bij roei- en kanovereniging Michiel de Ruyter in Uithoorn. Vanaf daar gaat de tocht in veertien weekeinden van roeivereniging naar roeivereniging. Het bijzondere van deze tocht is dat de boot mede bemand wordt door ex-kinderkankerpatiënten (KiKa-roeiers) en/of hun familie vrienden, de buddy’s. Roeiverenigingen door het hele land hebben de deelnemers leren roeien onder begeleiding van zeer ervaren roeiers. De roeiers roeien in The Vin, een zeeroeiboot, yole de mer 35 met een stuurman/stuurvrouw en vier roeiers. Om de veiligheid van de deelnemers te waarborgen, vaart op het hele traject de Tjerck Hiddes van het reddingmuseum/KNRM mee.

Op zaterdag 13 april meerden de roeiers aan bij DDS en er was er volop aandacht voor KiKaRow Er heerste een gezellige drukte met taartverkoop waarvan de opbrengts ten goede komt aan KiKaRow. We danken alle koekenbakkers van harte voor hun inzet! Zondag 14 april 2019 organiseerden we in alle vroegte een onbijt waarna enkele DDS-ers in de KiKaRowboot stapten. Met een wisseling van de wacht bij De Zweth roeiden DDS-ers ook het laatste stuk naar Roeivereniging Nautilus in Rotterdam. Dit eerste roeiweekend van KiKaRow eindigde in Dordrecht. De finish van het rondje Nederland is op 14 juli in Utrecht.

Alle taarteters, ontbijters en vrijwillige bijdragen hebben een kleine € 1.000,- opgebracht, een geweldig resultaat! We danken de feestcommissieleden Marjanke, Willemijn, Dieuweke, Maarten, Kerim en Marjolein hartelijk voor hun organisatievermogen en getoonde inzet!