De plannen voor een Nieuwe Nieuwe Loods

afbeelding

Voorafgaand aan de ledenvergadering van 31 oktober presenteerde de Nieuwe Nieuwe Loodscommissie de stand van zaken van de plannen voor herbouw van de loods. Architectenbureau Arconiko is bezig met de uitwerking van het Voorlopig Ontwerp (VO) tot een Definitief Ontwerp (DO). De presentatie over de tussenstand van het ontwerp en de planning is hier te vinden.

Presentatie Nieuwe Nieuwe Loods

Het concept voor het DO wordt op woensdag 15 december in een discussie/informatieavond gepresenteerd aan geïnteresseerde leden van DDS. We kunnen dan zien hoe het gebouw eruit gaat zien, en er zijn veel details ingevuld. We weten bijvoorbeeld hoeveel boten en riemen er extra in passen en hoeveel trainingsruimte beschikbaar komt. En er is dan een actuele schatting van de kosten en een plan voor de financiering.

Iedereen kan op 15 december het ontwerp zien en over de verdere plannen horen. En natuurlijk vragen stellen, ideeën inbrengen en vertellen wat je er van vindt. We verzamelen alle input voor de architect om die in een compleet DO te verwerken. Het DO wordt begin 2022 aan de ledenvergadering voorgelegd om een besluit te nemen. Daarna volgt een traject waarin de leden verschillende keren om een besluit wordt gevraagd en veel georganiseerd moet worden, voordat er werkelijk gebouwd kan worden.

Namens de Nieuwe Nieuwe Loodscommissie, Jappe Zijlstra en Jan Koelink