De riem

afbeelding

Door Bram Beernink

In 2007 ben ik Technische Informatica aan de TU Delft gaan studeren. Tijdens de introductieweek (OWee) heb ik bij Proteus-Eretes gekeken. Na jaren geschaatst te hebben, leek roeien een leuke sport. Bovendien beviel de sfeer mij bij Proteus. Ik werd dat jaar dan ook lid en roeide in vieren in diverse ploegjes.

Tijdens een borrelavond op Proteus in 2010 was het g-roeiteam van DDS en Proteus aanwezig. Het leek mij mooi om mij voor het g-roeien in te zetten. Op een zaterdag ben ik dan ook op DDS gaan kijken en toen ben ik blijven plakken. Het grote enthousiasme van de g-roeiers, de leuke samenwerking met de g-roeibegeleiders en het langzaam maar zeker de g-roeiers vooruit helpen, maakt het betrokken zijn bij het g-roeien onwijs leuk en dankbaar.

De afgelopen 4 jaar heb ik meegedaan aan heel wat trainingen op zaterdag. In de winter ergometeren we bij Ipse de Bruggen op de Paardenmarkt en in de betere jaargetijden roeien we vanuit DDS. Er zijn de nodige stappen gezet: roeiden we in 2010 nog alleen in tweeën, maakten we veel gebruik van wherries en roeiden we in vaste opstellingen, tegenwoordig gebruiken we ook vieren, roeien we in wisselende opstellingen en blijven de wherries vaak in de loods.

Naast de wekelijkse training doen we ook nog andere leuke dingen. Uiteraard doen we jaarlijks mee aan de DDS Regatta. De Regatta van drie jaar geleden lijkt het meest berucht: daarbij was ik als stuur te laat teruggeroeid naar de start, waardoor we de wedstrijd misliepen. Maar goede herinneringen heb ik zeker ook aan de Regatta: heerlijke lunches en gezelligheid. Daarnaast doen we als G-roeiteam ieder jaar mee aan de PEiK, maken we verschillende toertochten, deden we een omslagcursus in het zwembad en hebben we meegedaan aan de special olympics. Bij de laatste special olympics in Den Bosch was ik ook aanwezig. Het was erg leuk en inspirerend om daar kennis te maken met g-roeiers van andere roeiverenigingen.

Tenslotte heb ik ook met plezier meegedaan aan de BIC-cursus. Het is leuk is om gezamenlijk te leren over het lesgeven in roeien. Inmiddels heb ik mijn master luchtvaart- en ruimtevaarttechniek gehaald en werk ik nu in Sassenheim aan de ontwikkeling van vlietuigsimulators.

Mocht je je ook aangetrokken voelen tot het g-roeien, aarzel dan vooral niet om je bij Martine, Marijke of mij te melden. Je hulp is van harte welkom!

Rosalin is de nieuwste en jongste aanwinst in het team van g-roeibegeleiders. Vanwege haar inzet geef ik graag de riem door aan:

Rosalin van der Aart.