DDS reclame

afbeelding

Dit bericht ontving de Slaggaardredactie. Het verschijnt in het clubblad van Binnenmaas.

Wij willen graag Marijke Klein-Nuland  van DDS bedanken voor een warme ontvangst en enthousiast gidswerk door Delfland op 18 juni jongstleden; het was een onvergetelijke dag! Die ochtend vertrokken wij, van Watersportvereniging Binnenmaas uit Mijnsheerenland (Hoekse Waard), naar Delft voor een toertocht vanuit de burgerroeivereniging DDS. Daar aangekomen werden we allerhartelijkst ontvangen door Marijke. DDS is gehuisvest in een 16e eeuwse verdedigingstoren aan het Rijn-Schiekanaal aan de rand van het oude centrum.  De vereniging is opgericht in 1885 en dat blijkt ook uit de vele historische foto's en attributen  en een imposante bestuurskamer. In 1914 heeft, de toen nog in Delft studerende Han van Meegeren, een vleugel aan de toren ontworpen waardoor een groter botenhuis mogelijk werd. In 2005 is er een extra botenloods bijgekomen die via een tunnel in verbinding staat met het roeivlot.

Onze enthousiaste gastvrouw is als stuurvrouw met ons meegegaan in een c4+. Met haar aan het roer hebben we een fantastische tocht geroeid naar Schipluiden waar we geluncht hebben. Onderweg hebben we heel wat bruggen en smalle doorgangen moeten passeren. Onze techniek in het 'Pieterburen' (één zijde halen, andere zijde slippen en tegenroer) en het 'steeltjes roeien' (halen met half blad in het water zodat de waterlelies en gele plompen niet aan je blad vast haken) is weer bijgeschaafd . Met het vallen voor de bruggen hebben we de grens van het mogelijke opgezocht; Jan had de schroeiplekken op zijn hoofd zitten en bij mij restte slechts 3 cm boven mijn neuspunt.
Na een heerlijke lunch in centrum Schipluiden hebben wij ons rondje Delftland afgemaakt en werden we nog onthaald op een Delfts biertje op het terras van DDS. Een fantastische dag, grotendeels zonnig, met een stevige bries, roeiend door de schilderijen van Vermeer............wat wil je nog meer?

Marianne van der Linden