Zondag 5 juli: een levendige dag op DDS!

afbeelding

Op DDS was het 5 juli een drukke dag die een goed beeld gaf van wat DDS is: een levendige, gezellige vereniging met leden van alle leeftijden.

Overdag kregen veel leden de kans om op een ontspannen wijze de grenzen van het skiffen op te zoeken bij de omslacursus. En natuurlijk om te leren hoe je je behendigheid om in de boot te klimmen kon verbeteren. Soms gaf dat hilarische taferelen. Daarna werden er drie skiffs gedoopt, hield de jeugd hun eindejaars BBQ en vierden we samen met Menno zijn 80ste verjaardag.

De drie nieuwe skiffs die gedoopt werden zijn:
• De Jack Sparrow. Na een korte maar krachtige inleiding van Rosalin van der Aart werd deze nieuwe jeugdskiff door haar gedoopt. Het voorroeien deed Julius Franse.
• Drs. P. Dit is een S1 skiff voor zwaardere roeiers. Deze werd gedoopt door Dieuwerke Spaans en de voorroeier was Chris van den Berg. Dieuwerke refereerde in haar speech aan het liedje 'heen en weer' van Drs. P. Hiermee legde ze de link tussen de naam van deze boot en zijn bestemming. Een oefenskiff wordt namelijk gebruikt om op de vliet heen en weer te varen in plaats van naar wedstrijden door het land te vertrekken.
• De laatste skiff was een verrassing van Menno: een nieuwe jeugdskiff zodat DDS ook heel jonge en kleine enthousiaste roeiers een gepaste boot kan bieden. Deze boot werd vernoemd naar zijn kleinkinderen Akke en Sybe en werd door Akke & Sybe Tienstra gedoopt. Het voorroeien gebeurde door Eline van Bodegom.

Het 80ste verjaardagsfeest van Menno werd na de botendoop een groot succes. Met veel gezelligheid en hapjes en drankjes. Menno werd met een aantal leuke cadeaus in terecht het zonnetje gezet. De lustrumcommissie en de 100-jaargebouwcommissie hadden voor de gelegenheid een speciale editie van de Wall of Fame over hem gemaakt. Al met al een mooi feest. Het werd nóg drukker en nóg gezelliger toen de jeugd op DDS hun eindejaars BBQ kwam voortzetten nadat ze door onweer uit het Delftse Hout waren verdreven.