Midzomer in het donker

afbeelding

Wat een organisatie zeg, die midzomernachttocht. Voordat de reis begon werden we onthaald op heerlijke hapjes en drankjes. Eelco vertelde over de route en de te verwachten lage bruggen. Voor 8 uur waren alle roeiers uitgevaren.

Onderweg waren voortdurend mensen die ons moed inspraken en begeleiden. Want 30 kilometer is voor vele (nieuwe) roeiers best een heel eind. Maar wat was het leuk. De sfeer was geweldig. Bij de tussenstop moest er even op de laatste 3 boten gewacht worden omdat die een brug te ver waren gegaan. Maar dat wachten was totaal geen straf want iedereen kletste met iedereen bij fakkels en onder het genot van (alweer) broodjes, koeken, chips en drankjes.

De reacties waren zo positief: “wat een feest, wat geweldig, wat een leuke groep, ik geniet hier zo van”.

Het weer was de 35 roeiers ook zeer gunstig gezind, af en toe een klein spettertje en verder heerlijk roeiweer. De terugtocht in het donker was bijzonder avontuurlijk. Het is niet makkelijk om te sturen, de route te lezen en proberen te begrijpen én een zaklamp vast te houden. Gelukkig stonden er weer DDS-ers klaar op de moeilijkste punten om aanwijzingen te geven. Dat deden ook een paar jonge vissers op de kant. Die vonden het leuk om de boten de verkeerde kant op te sturen. Gelukkig trapten de meeste sturen er niet in. Na aankomst zo rond 2 uur werd er met heerlijke zelfgemaakte warme hapjes en glühwein nog lang nagepraat.

Alle vrijwilligers: heel hartelijk dank voor een onvergetelijke ervaring.