De Riem

afbeelding

Anne Plooij


Vijftien jaar geleden begon mijn roeiavontuur op DDS. Als twaalfjarige begon ik samen met mijn broertje (inmiddels is hij langer dan ik) en de zusjes Pelser met schoolroeien. Na het schoolroeien ben ik officieel DDS-lid geworden en ingestroomd in de JIG. Daar heb ik van Wicher Kraan, Jelle Kamminga en Hans Bienfait de eerste roeibasics mogen leren. Na het gebruikelijke jaartje JIG ben ik doorgestroomd naar een competitiegroep en ben geëindigd in een wedstrijdgroep. Naast mijn roeien beoefende ik fanatiek (en dat beoefen ik nog steeds) ninjutsu. Op zestienjarige leeftijd stond ik voor de keus: verder gaan met wedstrijdroeien of keihard trainen voor mijn zwarte band. De keuze viel op het laatste. Echter heb ik DDS nooit gedag kunnen zeggen. Daar was mijn roeitijd te fantastisch voor geweest! Na twee/drie jaar inactief te zijn geweest ben ik teruggegaan naar de plek waar mijn fantastische roeiavontuur eigenlijk echt begon, de JIG. Eerst als instructeur en later als coördinator. In deze rollen zullen de meesten mij kennen.

Mijn drijfveer voor het coördinatorschap is dat er niks leuker is om mijn enthousiasme voor de roeisport over te brengen aan nieuwe jeugd- en juniorleden, en te laten zien wat de roeisport en DDS te bieden hebben. Het is fantastisch om te zien hoe jeugd- en juniorleden progressie boeken en zich thuis gaan voelen binnen DDS. Met enige weemoed moet je ze als instructeursteam vervolgens na een seizoen helaas gedag zeggen. Dat vind ik stiekem toch altijd wel lastig. Desalniettemin is het fantastisch om te zien dat ze de weg verder vinden op DDS. Enkele jeugdroeiers  zie ik zelfs na een aantal jaren weer terug bij de JIG als aspirant-instructeur.


Naast het instructie geven ben ik in mijn vrije tijd in de dojo te vinden. Op niet heel lange termijn ben ik voornemens af te reizen naar Japan om daar enkele weken te gaan trainen en hoop dan ook mijn 5e dan te behalen. Verder houd ik mij bezig met twee dagen werken op een advocatenkantoor als werkstudent en ben ik druk met afstuderen (strafrecht en bestuursrecht). Tot eind december heb ik tijdelijk nog een andere bezigheid ernaast: het volgen van een RI-3 cursus. Ik hoop in ieder geval nog lang actief te kunnen blijven op DDS!


Ik geef de riem door aan Sebastiaan Bakker.