Oudledendag

afbeelding

Franeker 22 september 2015.

Het was een hele verrassing voor ons om een uitnodiging te krijgen van Ab en Wilma voor een bijeenkomst van oud-leden voor het 130 jarige bestaan van DDS en de open monumentendag. We hebben de telefoon gepakt en roeivrienden gebeld om toch vooral ook te komen.

Het gebouw dat al 100 jaar geleden gerestaureerd werd, was deze dag opengesteld voor het publiek. Er was veel belangstelling voor rondleidingen door onder andere Wim Wehrmeijer die wij al vanaf onze jeugd kennen. Wij zijn trots op deze vereniging waar we goed hebben leren roeien en heel gezellige en sportieve jaren hebben beleefd met wedstrijdroeien, feesten, partijen en zelfs trouwerijen van roeiers onder elkaar.

De gastvrijheid van DDS heeft ons zeer goed gedaan. Er waren heerlijke broodjes en soep, koffie en wijn aan de bar en bovenal mogelijkheden om met elkaar te roeien. Dat gaf een kik. Leuk om weer eens met elkaar in de boot te zitten en tot de conclusie te komen dat het weer loopt! Dat is bijzonder.

Ik kon ook meeroeien met Kitty en Trudie bekend van de ‘kippenvier’ uit mijn tijd. Wij roeien zelf nog steeds wekelijks in Leeuwarden bij Wetterwille; prachtig roeiwater waar je zeker eens gebruik van moet maken. Wellicht kunnen we met een aantal mensen eens de kerkboot van de roeivereniging uit Sneek bemannen? Wij gaan dit proberen te regelen, hebben we met o.a. Maja afgesproken.

De middag hebben we afgesloten met een grote groep roeiers, ook mensen die we deze dag hebben leren kennen, met een heerlijke en vooral gezellige maaltijd bij De Kurk.

Het was voor ons een feestje. DDS bedankt!

Bernadette en Jan Langenberg