De Algemene Leden Vergadering van 31 oktober 2015

afbeelding

De Algemene Leden Vergadering van 31 oktober 2015

Tweemaal per jaar is er ALV op DDS. In april en oktober. Op de najaars-ALV wordt een aantal vaste onderwerpen besproken en besloten. Was je er niet bij? Lees hier dan de belangrijkste zaken.

In april wordt het jaar (ook financieel) afgesloten en stelt het bestuur een jaarverslag op. Op de najaars-ALV wordt het halfjaarverslag alvast aangeboden. Hierin is aandacht voor roeiprestaties, de discussie en enquête naar het Shimano SRD systeem en de communicatie (Website en Slaggaard) wordt besproken. De meest recente DDS enquête is die voor de visie van DDS. Een werkgroep is begonnen deze visie vast te stellen met hulp van alle leden. De resultaten worden in het komende voorjaar verwacht. Uiteraard kon het net afgesloten lustrum ‘DDS 130 jaar wereldberoemd in Delft’ niet ongenoemd blijven. Onze actieve lustrumcommissie: Anouk en Willemijn Pelser, Layla Salamoun, Anna Afoichini, Marleen Janus en Maartje Oorsprong namen afscheid met een laatste Wall of Fame. Onder luid applaus werden de dames bedankt voor hun voorbeeldige inzet en het succesvolle lustrum. Er is zeer veel georganiseerd door de leden en de dames zorgden voor een duidelijk rode draad.

Vast onderdeel in oktober zijn de besluiten over de (roei)materiaal aankopen. De Commissaris Materiaal, Gérique, heeft naar aanleiding van de vlootdiscussieavond een voorstel uitgewerkt. Allereerst moet de wherrie JW van der Ende worden vervangen. De vervanger zal ter afwisseling (van onze Wiersma’s) een Baumgarten of McBoat worden. Ook wordt een nieuwe wedstrijdtwee besteld, voorkeur Filippi. Hierdoor schuift een S3 twee door naar S2 en een S2 naar S1. De Dubbelganger zal dan uit de vaart worden genomen. Er is op de discussie avond ook aangegeven dat er behoefte is aan een zware S2 twee. Er wordt besloten dat de Meihuizen (nu boord) op scull gaat en dat de Een Tweetje naar niveau 2 op boord gaat. Tenslotte zal ook de Zeewier (boord C4) vervangen moeten worden. Waarschijnlijk kiezen we hierbij weer voor een Wiersma en wordt een oudere C4 op boord gezet om het boordroeien te blijven stimuleren. Met deze aanschaffen gaan we wel over het jaarlijkse budget heen. Omdat het botenfonds nog voldoende gevuld is, wordt het voorstel aangenomen met een aanvulling dat er een marge van 10% mag worden gehanteerd op de raming van Gérique.

Verder waren er ook benoemingen. In oktober wordt altijd het bestuur gekozen. Het zittende bestuur had zich weer kandidaat gesteld, met uitzondering van Ruud Krol die vanaf 2015 onze Commissaris Gebouw is geweest. De andere bestuursleden werden herkozen, maar we moeten op zoek naar een opvolger voor Ruud. Ruud werd met wijn en bloemen bedankt voor zijn goede zorgen en inzet voor ons 100 jarige gebouw. Naast het Bestuur werden ook de ‘Algemene’ commissies benoemd zoals:

• De Kascommissie: Geerteke Wansink, Marco Wieland, Gijs Labaar en Frank Franse
• De Klachtencommissie: Jitze Lukkes, Heidi Dekkers, Rene Breeuwer en Hans Janssen
• De Beroepscommissie: Ad Visser, Guido Hendriks, Mascha Chang-Keijer en Juultje van der Wijk
• De Vertrouwenspersonen: Marianne van Vollenhoven en Jappe Zijlstra

En last but not least: de contributie blijft ongewijzigd!