De Riem

afbeelding

Hallo allemaal,
Mijn naam is Sebastiaan Bakker en ik schrijf deze maand een stukje voor de riem. Als elf- jarige begon ik in 2010 met roeien bij de JIG. Ik kan me mijn eerste keer roeien nog goed herinneren. Het was volgens mij een soort van proeftraining om te kijken of roeien een leuke sport voor mij was. Ik roeide in een rode boot. Anne stond op de kant. Mijn moeder en mijn kleine broertje waren ook meegekomen. Het roeien ging natuurlijk niet meteen geweldig. Mijn broertje stond op de kant voor de grap te roepen dat ik eens in het water moest vallen. Ik deed toen natuurlijk mijn best om goed te blijven roeien maar vlak voordat ik naar de kant roeide ging ik toch nog om.
Die zondagmiddag was ik omgegaan, maar ik wist al wel, met deze sport ga ik door. Ik ben toen eerst een jaartje bij de JIG gaan roeien waar ik gecoacht werd door Anne, Fred, Jelle en Jurjen. Wat mij is bijgebleven is dat ik toen goed moest opletten dat mijn knieën bij elkaar bleven en dat mijn polsen recht waren.
Ik zit nu in de vierde klas van het VWO en heb sindsdien in een hoop ploegjes geroeid. Ook heb ik veel ploegjes mogen sturen. Als stuur heb ik onder andere drie keer aan de Heineken en een keer de Head meegedaan. De afgelopen jaren ben ik ook naar het Laga jeugdroeikamp gegaan, een leuk roeikamp in de zomervakantie waar je gezellig in het mooie Naarden roeit. Het is zeker iets wat ik elke jeugdroeier kan aanraden. Ook ben ik dit jaar begonnen met te helpen bij de JIG, wat zeker een erg leuke ervaring is om kinderen te begeleiden zoals ik zelf vijf jaar geleden zelf ben gestart.

Ik geef de riem door aan één van mijn coaches: Alfred Mulder.