Slaggaard december 2016

Digitale slaggaard nummer 3 - december 2016.
Van de voorzitter
Het is zondagochtend, tien voor tien, als ik dit schrijf. De regen slaat tegen de ramen en de wind giert om het huis. Eigenlijk zou ik op dit moment, met maar liefst 70 andere roeiers van DDS (en de Laak), op het water zitten en onderweg zijn naar de start van het 1ste blok van de trial. Helaas gooit het weer roet in het eten, zoals vaker bij de november trial. Lees meer.
Het DDS vrijwilligersdiner
Onze vereniging drijft op vrijwilligers, want DDS heeft geen mensen in dienst. Nouja... We hebben schoonmakers en een bootsman voor 1 dag in de week, maar verder wordt alles gedaan door leden. Als blijk van waardering organiseerde het bestuur een vrijwilligersdiner. Lees meer.
Geuzentocht
Op 25 juni werd door roeivereniging Rijnland de ‘Geuzentocht’ georganiseerd. Deze tocht dankt zijn naam aan de Geuzenvloot die in 1574, via de Vliet, Leiden binnentrok en de uitgehongerde bevolking haring en wittebrood bracht. Lees meer. 
Botendoop
Afgelopen zaterdag (3 december) heeft DDS weer een mooie nieuwe dubbeltwee wedstrijdboot aan haar vloot toegevoegd. Ondanks temperaturen maar net boven nul, waren er veel toeschouwers op het vlot en heeft Edwin van der Maarel vol enthousiasme de boot gedoopt en de naam onthuld. Lees meer.
Het regent en het is koud!
En ja, wat trek je dan aan in de boot om toch nog een beetje warm en droog te blijven? Lees meer.
De nieuwe wedstrijdcommissie
De wedstrijdcommissaris wijst boten toe voor deelname aan wedstrijden. Om te bepalen wie in welke boot roeit, roeien we trials en hebben we een ondersteunend en adviserend orgaan: de wedstrijdcommissie. Lees meer.
Behaalde roeiproeven in 2016
In 2016 is er volop getraind om het roeien (beter) onder de knie te krijgen en roeiproeven te halen. Maar liefst 126 DDS-leden, vanuit diverse hoeken van de vereniging, hebben in 2016 één of meer roeiproeven gehaald.
Lees meer.
Skiffen in de winter.
Pas goed op jezelf!

Het wordt weer kouder en in een skiff loop je meer risico dan in een twee, vier of acht. Je bent minder zichtbaar en je bent helemaal alleen. Denk in de wintermaanden met koud weer en koud water goed na voordat je in een skiff stapt! Zeker als je nog geen ervaren roeier bent. Omslaan is geen drama, maar kan in de winter wel gevaarlijk worden als je niet bent voorbereid. Lees meer.
De Slaggaardredactie zoekt versterking! Iets voor jou?
                                                                         Lees meer.
Van het bestuur
28 oktober werd de najaarsledenvergadering bezocht door een 25 tal betrokken leden en een 8 tal bestuursleden. De najaarsvergadering bevat een aantal vaste onderwerpen zoals de begroting, het herbenoemen van het bestuur, de kascommissie, de vertrouwenspersonen en andere commissies. Lees meer.

AGENDA

Vrijdag 16 december
KERSTDINER

19:45-22:00u
Max 50 eters - DDS

Zondag 1 januari 2017:
NIEUWJAARSBORREL  
16:00-18:00u - DDS

Zaterdag 28 januari 2017
Apres-Ski(ff) feest 

19:00-23:59u (met eten)
Kom de saaie wintermaanden doorbreken op het DDS Apres-Ski(ff) feest! Inclusief eten van door de Kookcie! Kosten 10 euro.  Hier Inschrijven.
of 20:30-23:59u (zonder eten) Kosten 5 euro. Hier inschrijven
 
Copyright © 2016 Roeivereniging De Delftsche Sport, All rights reserved.

Je krijgt deze email omdat je lid bent van RV DDS

Ons adres is:
Roeivereniging De Delftsche Sport
Oostplantsoen 140
DelftZh  3611 WN
Netherlands