Vlootupdate en ijs

afbeelding

Beste leden,


Het ijs is bijna gesmolten en het is dus ook alweer bijna tijd om in de boot te stappen! Let op: we kunnen pas weer roeien als ons gehele vaarwater ijsvrij is. Zolang er nog ergens op het water (Schie, Vliet en aangelegen grachten en sloten) nog ijsschotsen liggen kunnen deze voor schade zorgen aan de boten en blijft het vaarverbod dus van kracht.

Wanneer we weer in de boot stappen zijn er een aantal wijzigingen in onze mooie vloot:


• De Maria is toegevoegd aan de S3 vloot;
• De Athene is verschoven van de S3 naar de S2 vloot;
• De Agon is verschoven van de S3 naar de S2 vloot;

• De Henk Haaksman komt over enige weken terug uit groot onderhoud, de Rietveld zal op dat moment in groot onderhoud worden genomen;

• Het Dubbeltje zal nieuwe riemen krijgen, dit worden M9-12; 
• De Vrijbuiter krijgt ook nieuwe riemen, dit worden M13-14;
• Ook de Watervlo krijgt nieuwe riemen, dit worden A7-8;
• Houd de lijsten in de loods goed in de gaten voor welke riemen in welke boot horen, komende maanden zullen meer boten nieuwe riemen krijgen.

Afgelopen maanden hebben vele leden van mij het verzoek gekregen om hun bootje schoon te maken en te waxen, en met succces! Onze gele boten zijn geler en onze bruine boten zijn weer wit, dank aan al deze leden! Is de boot waar jij veel in roeit ook meer bruin dan wit? Neem dan contact met mij op, dan kijk ik of deze gewaxed moet worden en met wie we dat kunnen gaan doen.

Afgelopen maanden hebben we hebben we op een paar jeugdleden na alleen maar ongestuurd gevaren. Dit heeft helaas geleid tot meer aanvaringen met drijfhout. Na de ijsperiode ligt er vaak veel meer afval in het water dan normaal! Let hier dus goed op! Afgelopen tijd hebben we al teveel schades moeten repareren.

Afgelopen periode is de Han Sengers weer waterdicht gemaakt en weer toegevoegd aan de vloot. Nu liggen de Henk Haaksman en de Delta Wing in het hok voor groot onderhoud. Ook heeft de eerste set riemen (bijna) hun onderhoud en nieuwe verf gekregen en kunnen deze weer terug in de vloot. Er staat nog meer onderhoud op de planning: tenminste een skiff en een twee zijn toe aan (groter) onderhoud en groot aantal riemen en een serie nieuwe riemen zullen geverfd moeten worden.

Vanwege de coronamaatregelen is het helaas lastiger om ons te helpen met al dit onderhoud, als de maatregelen dit weer enigszins toestaan hebben we jullie hulp hard nodig. Wil je leren hoe boten echt in elkaar zitten? En hoe we onze boten onderhouden? laat het dan vooral aan ons weten!

Groetjes,
Jullie Commissaris Materieel,
Rob


P.S.: vind je een dode vis op het vlot? Gooi deze dan niet binnen in de afvalbak, deze worden namelijk niet meer dagelijks geleegd, beneden ruikt het nu al 2 weken naar dode vis… gelukkig mogen we daar toch niet komen.