Botenwasdag 25 juni

afbeelding

Beste roeiers van DDS,

Er is weer een jaar voorbij en we hebben allemaal goed gebruik gemaakt van onze boten. Dat is te zien... Een grondige poetsbeurt is geen overbodige luxe!

Graag wil ik de roeiers vragen om de handen uit de mouwen te steken. Om te voorkomen dat het bij goede bedoelingen blijft, hebben we aan iedere boot een ploeg(je) gekoppeld dat verantwoordelijk is voor de poetsbeurt van die boot. De lijst is beschikbaar (wel even inloggen) op de website en en komt dit weekeinde ook op DDS te hangen.

Zaterdagochtend 25 juni wordt er gezamenlijk gepoetst van 10:00 tot 13:00 en ben ik aanwezig voor aanwijzingen en hand- en spandiensten. Voor schoonmaakartikelen wordt dan ook gezorgd.

Mochten jullie niet in de gelegenheid zijn om er die zaterdag te zijn, wil ik vragen om de boot wel, maar dan op een ander tijdstip te poetsen. Naast het mathok zullen hiervoor schoonmaakspullen beschibaar zijn. Graag ook weer daar terugzetten na afloop.

Hoe gaat het poetsen in zijn werk?
• Boot in de singels.
• Boot schoonmaken met sop (hardnekkige vlekken, behalve bij Empachers) verwijderen met antikal), afspoelen en afdrogen.
• Boot in de was zetten; hiervoor is Commandant beschikbaar.
• Denk er ook aan om de riemen te soppen!
Voor alle schoonmaakmiddelen en de Commandant geldt: less is more. Gebruik geen halve fles als een scheutje ruim voldoende is.

Vooral het in de was zetten van de boot is overigens erg belangrijk. Het zorgt ervoor dat je veel langer plezier hebt van je poetsbeurt. De boot blijft daarna gewoon langer schoon.

En, als je klaar bent met je boot, graag even afvinken op de lijst bij DDS. Dan weten we waar we aan toe zijn.

Bij voorbaat hartelijk dank voor jullie inspanningen en tot ziens op het vlot!

Met vriendelijke groet,

Gérique Folkers

Commissaris Materieel


Met vriendelijke groet,

Gérique Folkers

Commissaris Materieel
RV De Delftsche Sport
http://www.rvdds.nl
com_materiaal@rvdds.nl