Corona update 15 oktober 2020: back to skiff, kleedkamers dicht!

afbeelding

Beste DDS'ers,

Voordat je verder leest, lees eerst het meest actuele Corona-protocol!

Nederland zit weer in gedeeltelijke lockdown. Voor het roeien betekent dit dat we teruggaan naar de situatie van begin juni. Dit volgt uit de hoofdpunten van de maatregelen die nu gelden:

  1. Sporten vindt plaats op minimaal 1,5m afstand. Dit sluit ploegroeien uit, omdat we in een roeiboot geen 1,5m afstand kunnen houden;
  2. Kleedkamers en douches gesloten. WC's en noodvoorzieningen wel bereikbaar;
  3. Sporten buiten gebeurt individueel of in kleine groepen. De groepsgrootte is maximaal 4 personen op 1,5m afstand van elkaar;
  4. Sporten binnen door individuele sporters (die op minimaal 1,5 afstand sporten van anderen) mag met maximaal 30 personen. Groepen die na elkaar sporten, moeten niet mengen.


Roeien op DDS

Na overleg met de Gemeente zijn de roeiregels als volgt. Lees ook het DDS Corona-protocol:

  1. Jongeren tm 17 jaar mogen in alle boottypen roeien, hoeven geen 1,5m afstand te houden. (eerder in mei was dit tm 18 jaar);
  2. Vanaf 18 jaar roeit men in de skiff. Voor, tijdens en na het roeien houdt men minimaal 1,5m afstand van anderen;
  3. Huisgenoten en (LAT)partners mogen roeien in een twee.


Landtrainingen

We hebben onze organisatie van ergometerzolder en krachtzaal voorgelegd aan de Gemeente. Deze ziet geen bezwaren, dus de ergozolder en krachtzaal kunnen open blijven!
De regels hierbij zijn dat ergozolder en krachtzaal in blokken te reserveren zijn door groepen. Bij voorkeur zijn dit ploegen of vaste trainingsgroepen, zodat het aantal contacten beperkt blijft.
De ruimtes worden goed geventileerd. Maximaal 6 sporters beginnen samen in het blok en verlaten de ruimte aan het einde van het blok. Het volgende blok met sporters betreedt de ruimte pas als de vorige groep vertrokken is. Sporters maken voor en na gebruik hun apparaat schoon.

We beraden ons nog over de indoor. Deze ligt stil tm 27 oktober.

Afstand houden: voor, tijdens en na het roeien minimaal 1,5m

Skiffen vindt plaats onder de huidige voorwaarden. Het afschrijven is vrij, maar er liggen maximaal 5 boten tegelijkertijd aan het vlot. Roeiers helpen elkaar met tillen, maar houden altijd 1,5m afstnad van elkaar. Let hierbij op bottlenecks, zoals het smalle vlot bij de toren, het palenrek, de smalle loodsen.
We ontkomen er niet aan om op elkaar te wachten, maar let op het aantal reserveringen als je een boot afschrijft. We kunnen niet alles met het systeem, en op zondagmorgen zijn er veel skiffs nodig voor de jeugdinstructie. Dan is er nog wel vlot vrij dus zonde als dat niet gebruikt wordt. Wees je bewust dat er op je gewacht wordt en waar je wacht. Stel op het water, blijf niet hangen en ga niet wachten/schuilen in een dooropening of de tunnel, want daar moeten mensen doorheen. Ga anders achter in de loods staan of blijft buiten het terrein.

Hygiene
Hygiene blijft belangrijk. Maak alles wat je aanraakt voor en nagebruik schoon met water en zeep of doekjes die je van thuis meeneemt. Denk aan de handvatten, ergometer, matjes en gewichten. Neem een handdoek mee van thuis, een oude om de boot af te drogen of een grote om op een matje te leggen.

Klinkt streng allemaal, maar we kunnen dit. Het is fijn dat de verenigingen niet gesloten worden, dat we kunnen blijven sporten.

Pas op jezelf en elkaar!

Huub de Vaan, Corona-coordinator RV DDS