Corona-update: roeien in tweetjes voor jongeren, huisgenoten en partners

afbeelding

Beste roeiers,

Al meerdere weken roeien jullie in skiffjes en onze indruk is dat iedereen aan zijn of haar trekken komt.

De overheid heeft inmiddels eerst centraal en daarna uit monde van de Gemeente Delft het volgende toegestaan:

  1. Het roeien door huisgenoten, gezinnen en (LAT)partners in meermansboten
  2. Het roeien door jongeren tm 18 jaar zonder beperking van 1,5m afstand

Huisgenoten, roeiers uit hetzelfde gezin en roeiers in een (lat)relatie moeten voordat zij in een dubbeltwee mogen roeien, melden bij ondergetekende dat zij in een vast verband gaan roeien. Niet ter controle, wel ter registratie. Het bestuur moet namelijk voor de Gemeente een lijst bijhouden van de roeiers die in een vast verband met elkaar roeien in meerpersoonsboten.

Meermansboten zijn tweetjes, viertjes en achten. Na een inventarisatie bij de coaches van onze junioren bleek dat er wel een wens is om te roeien in tweetjes en niet zozeer de grotere nummers. Daar komt bij dat tweetjes niet veel impact hebben ten opzichte van skiffs. We hebben daarom besloten om aan ieder blok met skiffs, ook een tweetje toe te voegen. Om het  vlot niet te druk te laten worden, kan er in MyFleet maximaal 5 boten afgeschreven worden per 15 minuten. Door de dubbeltweetjes zou het iets drukker kunnen worden op het vlot, maar inmiddels weten we dat en hoe we 1,5m afstand tot elkaar kunnen houden. We hebben het Corona-protocol aangepast en je vindt dit ook via de website.

Zoals we wel verwacht hadden, is het ons op DDS gelukt om met een beetje geduld en rekening houden met elkaar heel soepel het roeien weer op te pakken. Roeien zoals voor 15 maart, maar met een klein aantal restricties om op 1,5m afstand van elkaar te blijven.

Hulde aan alle DDS'ers!

We verwachten dat de restrictie van 1,5m nog wel even zal blijven helaas, maar houden jullie op de hoogte van een verdere versoepeling van de omgang met elkaar.

Voor vragen of opmerkingen kunnen jullie nog steeds terecht bij ondergetekende.

Huub de Vaan, Corona-coordinator