Aanpassing vaarverbod bij mist

afbeelding

Het vaarverbod wordt per direct aangepast. De regels omtrent het varen bij mist worden aangepast, deze wijzigingen zullen ook in het stoplicht worden doorgevoerd.

De nieuwe regels bij mist / slecht zicht zijn als volgt:

Het vaarverbod geldt voor alle boten vanaf zicht minder dan 400 meter. Dit is overeenkomstig met de Nederlandse vaarregels.

Bij zicht minder dan 1000 m wordt een oranje stoplicht weergegeven en wordt leden verplicht / zeer streng aanbevolen om goed zichtbare kleding (veiligheidskleding) te dragen op het water.

Met dank aan Edwin van Buuren, hij merkte op dat het oude vaarverbod bij mist niet in overeenstemming is met de vaarregels. Ook de oude regels omtrent het oranje stoplicht waren slecht bekend en werden slecht uitgevoerd, waar zowel de veiligheidscie en het bestuur het volledig mee eens zijn. De nieuwe regels zijn eenduidiger en sluiten aan op de Nederlandse vaarregels.

De website en het stoplicht zijn inmiddels aangepast. Merk op dat het stoplicht meerdere meetpunten gebruikt om het zicht te bepalen en daarmee nauwkeuriger is dan bij DDS kijken of je de Koepoortbrug nog ziet. Andere documenten zullen in de komende tijd ook worden ge-update.