Help! Mijn bestuur is aan het klussen

afbeelding

Zoals aangekondigd gaat er een hoop gebeuren deze zomer. Hierdoor is DDS minder bereikbaar dan normaliter, maar we zullen ons uiterste best doen roeien altijd mogelijk te maken. De volgende werkzaamheden worden in Juli en Augustus uitgevoerd:

  • Herstellen betonwerk oude loods, waterdicht maken oude loods;
  • Nieuwe stellingen realiseren in de oude loods.

Hierdoor is de oude loods voor circa vier weken niet te gebruiken. Boten wordenop Proteus-Eretes en in de oude loods neergelegd. Niet alleen de boten uit de oude loods worden verplaatst, maar ook de boten uit de nieuwe loods worden tijdelijk opgeborgen of komen op een andere plek te liggen. Vanaf Proteus-Eretes kan er geroeid worden.

Tijdschema:

  • 10 juli kan er 's ochtends gewoon geroeid worden, vanaf 12 uur(-ish) worden alle boten onder het kopje "uit de vaart tijdens werkzaamheden" en de doorgestreepte boten in de nieuwe loods afgeriggerd en opgeborgen;
  • 10 juli worden ook een aantal boten van de oude naar de nieuwe loods verhuisd, zie het schema onder "Nieuw loods";
  • 11 juli worden 's ochtends boten overgeroeid van DDS naar Proteus-Eretes, dit betreft dus alle boten die daar komen te liggen;
  • 11 juli 's middags worden de stellingen in de oude loods afgebroken;
  • Het weekend van 08 augustus gaan we weer terugverhuizen.

De ploegen welke zaterdagochtend roeien wordt gevraagd om hun boot af te riggeren na het roeien (als deze uit de vaart moet). Wordt de boot al eerder in de week voor het laatst gebruikt dan wordt de ploeg gevraagd deze boot dan al af te riggeren.

Ga je zondag 11 juli roeien, let dan goed op of je boot al op Proteus-Eretes ligt, dit zal in het afschrijfboek staan.

We kunnen het vlot en de toiletten van Proteus gebruiken, maar niet de kleedkamers. Je komt binnen met deurcode, deze staat in de berichtenlijst. Je jas en tas kan je ophangen in de hal, vanaf daar kan je direct door de loods naar het vlot.

Proteus heeft een vlot waar wij alleen maar jalours op kunnen zijn dus maak hier ook gebruik van! Na elke training: boot in de schragen of op bokjes, boot afspoelen met tuinslang (bij de eerste loodsdeur) en daarna goed afdrogen met (eigen) handdoek. Ook binnenkant van de boot schoonspoelen indien nodig, afdrogen en slidings goed schoonmaken met een (eigen) geel doekje.
(smerige boten nemen we over 4 weken niet meer mee terug naar huis...)

Na het roeien de boot op de juiste plek op de stelling, netjes op de wig en op het tappijt en daarna strak vastbinden op de stelling. Riemen moeten tussen de stellingen op de grond.

De coxbox van de Ros ligt en blijft op DDS. ga je 4x+en dan moet je dus voor en na de training even langs DDS om de coxbox op te halen en daarna weer terug te brengen om op te laden. (bij veel gebruik, neem even contact op met de ploegen voor en na je training)

De boten liggen buiten op stellingen, op de stelling staat de naam van de boot geschreven. De boten moeten altijd vastelegd worden met de spanbanbanden. Deze banden laat je altijd op de stellingen achter!
Leg de boot goed hand-vast op de stelling. Ofwel: de spanbanden strak over de boot goed aantrekken en vastknopen, maar niet uit alle macht vastsjorren. Voor de skiffs geldt dat deze altijd met het dek op een bokje of een handdoek moeten komen te liggen.

Dan willen we tot slot alle helpende handen van afgelopen weekend bedanken. Vele handen maken licht werk heeft zich afgelopen weekend bewezen! Dank aan alle leden die boten hebben afgeriggerd, boten hebben getild en overgeroeid, riemen hebben gesorteerd, de stellingen in de oude loods hebben afgebroken en deze helemaal klaar hebben opgeleverd voor de aannemer.
Zie hier de foto's

Meteen willen we het volgende weekend van 7 en 8 augustus onder de aandacht brengen. Dit weekend gaan we de loods weer opbouwen en alle boten terug op hun nieuwe plek leggen! Vooral 8 augustus zullen we vele handen en roeiers nodig hebben, plan dus vooral met je ploegje om deze zondag te gaan roeien en help voor en/of na je training een handje met het inrichten van de hernieuwde oude loods!

Vragen? vraag dan de commissaris gebouw of materieel