Blauwe Wimpel DCI8+

afbeelding

Onze DDS-ploeg DCI8+ heeft de traditionele Blauwe Wimpel gewonnen! Dit is de prijs voor de snelste verenigingsacht bij de Head of the River. De ploeg heeft over het acht kilometer lange traject van Ouderkerk naar Amsterdam op zondag 17 maart 2019 de beste tijd geroeid. Een prestatie van formaat en een redelijk unieke gebeurtenis voor DDS.

Weliswaar is de Blauwe Wimpel eerder bij DDS beland, maar dat is al even geleden. In de jaren veertig, zeventig en negentig van de vorige eeuw heeft de Blauwe Wimpel aan onze vlaggenmast gewapperd. Wilma Heijting, het historisch geweten van DDS: 'In 1944 heeft de Herenacht de Blauwe Wimpel gewonnen. De Kippenvier (damesdubbelvier) heeft de wimpel in 1973 en in 1974 gewonnen. In 1997 heeft een record aantal DDS-ploegen aan de Head of the River meegedaan. Vier achten, zeven vieren en een tweetal combinatieploegen. Een van deze combinatieploegen wint dan weer de Blauwe Wimpel. Deze ploeg 'Het Experiment' bestaat uit: Eeke van Nes (DDS), Irene Eeijs (Njord), Maartje Breman (DDS), Femke Dekker (Die Leythe) en stuurman Hajo Bijlveld (Njord). De ploeg wint als enige damesdubbelvier in de eerste divisie op de Head.' Vanaf 2000 is DCI8+ de eerste ploeg van DDS die deze eer te beurt valt.

Op zondag 31 maart 2019 hebben we de prestatie luister bijgezet met een borrel in het verenigingsgebouw. Wedstrijdcommissaris Huub de Vaan memoreerde dat deze Blauwe Wimpel de vijfde is die DDS bij elkaar heeft geroeid. Leuk om in de opmaat naar het 135e lustrumjaar een lustrum Blauwe Wimpel te scoren. Het bestuur heeft de aanwezigen de eerste twee drankjes aangeboden. Ploeg DCI8+ heeft in haar overwinningsroes ook nog een derde drankje aangeboden! Een overwinningsspeech met gedetailleerd wedstrijdverslag deden de rest. Het is deze avond nog heel lang heel gezellig geweest, daar aan het Oostplantsoen. Dames: van harte gefeliciteerd!