Corona update - 1 juni 2021: ploegroeien vanaf 5 juni

afbeelding

Beste roeiers,

Vanaf 5 juni vervalt de eis van 1,5m afstand houden bij het sporten en kunnen we dus weer ploegroeien! Gefeliciteerd daarmee!

We hebben het protocol weer aangepast en het is nu echt heel kort. Er zijn nog weinig restricties en die er zijn, vinden we inmiddels misschien best wel prettig. Hou buiten de boot nog zoveel mogelijk 1,5m afstand en beperk je aanwezigheid in de kleedkamers. De regel van maximaal 5 boten tegelijkertijd aan het vlot houden we dus nog even vast! En weet je nog, voor Corona... Op zaterdag- en zondagochtend had iedereen om 9:00 of 10:30 afgeschreven en stonden we allemaal op elkaar te wachten. Schiet eens op! Komop zeg, doe dat op het water!

Als Corona iets heeft opgeleverd, is het wel dat we heel harmonieus met elkaar zijn omgegaan. We gaven elkaar de ruimte (ook omdat het moest) en schreven wel eens 10 of 15 minuten eerder of later af om de wachttijd te beperken. Of we gingen op een wat minder druk moment roeien. Zalig! Beetje rekening houden met een ander en zij met ons.

We weten nu al een paar dagen dat we weer kunnen roeien, hebben het nieuws gevolgd, maar het afschrijfsysteem stroomt nog niet over. We vinden het daarom niet nodig om weer te gaan werken met afschrijfblokken voor met name de vieren en achten. De grote gladde boten liggen in dezelfde loods en als je meerdere vieren of 2 achten tegelijk het water in en uit wilt tillen, sta je vooral veel op elkaar te wachten, is het druk op het vlot. We gaan dus niet teveel reguleren, gaan ervan uit dat jullie dat zelf wel kunnen regelen. Kijk bij het afschrijven even wie nog meer op die tijd heeft afgeschreven en ga wat eerder of later als jouw boot daar vlakbij ligt. Boten aan elkaar doorgeven kan natuurlijk ook! Leg dan wat verder op het vlot aan (niet voor de tunnel of andere loodsen) en wissel daar om. 

Heel veel plezier en lees nog even het protocol. Pas nog op de hygiene, geef elkaar wat ruimte en let bij de kleedkamers ook op elkaar. Maximaal 5 personen binnen en op drukke momenten maximaal 5 minuten binnen, zodat er geen wachtrijen ontstaan. Douche dan even liever thuis.

Ook is er vanaf 5 juni weer wat meer mogelijk omtrent het koffiedrinken op DDS. Daar zijn wij heel blij mee! De situatie vanaf 5 juni is als volgt:

  • Bar is open van 09:30-12 op de weekendochtenden
  • Je kunt je aanmelden en koffie/thee halen bij het barlid van dienst
  • We mogen met max 4 huishoudens bij elkaar zitten, binnen zowel als op het terras
  • Ga lekker zitten, staande horeca mag helaas nog niet
  • Er kan gebruik worden gemaakt van de bestuurskamer en de barruimte, zitplaatsen zijn nog wel beperkt.
  • Is het druk? Maak dan na een half uurtje weer plaats voor nieuwe koffieleuters.

Ajajo DDS en bij vragen, stel ze aan ondergetekende

Huub de Vaan, Corona-coordinator RV DDS