Corona update 23 juni 2020: kleedkamers weer open!

afbeelding

Beste DDS'ers,

Ik hoop dat jullie de reminder van afgelopen zondag niet te streng vonden. Even herhalen hoe we het allemaal het beste kunnen doen op dit moment.

Vandaag wil ik (weer) een groot compliment maken aan jullie allemaal, want het is mooi om een DDS'er te zijn. Nee, we drinken geen koffie samen, nee, we eten en borrelen niet op het terras, geen ALV, geen BBQ, maar ondanks alle fysieke afstand is onze band nog steeds in stand en eigenlijk zelfs beter geworden. We houden meer rekening met elkaar en zijn liever voor elkaar.

Er zijn al 135 jaar spanninkjes over boten delen enzo, maar nu in Corona-tijd maken we met alle gebruikers van 'ons bootje' een appgroepje en maken afspraken zodat iedereen aan bod komt. Dat scheelt chagerijn en door elkaar wat meer (Corona) ruimte te geven, naar elkaar te luisteren, gaan we elkaar nog beter begrijpen en meer waarderen. Hoe anders we ook zijn, we delen de liefde en zorg voor onze mooie club, ons blauwe hart.

Er is ook weer nieuws! De douches, kleedkamers en toiletten beneden kunnen weer gebruikt worden. De barruimte en terras blijven nog wel gesloten. Ook blijven hygiene en afstand belangrijk. Onze schoonmaakdienst maakt nog steeds schoon, maar we moeten hier zelf ook wat verantwoordelijkheid nemen en zorgen dat we onze eigen rommel opruimen. Wat je het beste kan doen, is handdoek, zeep en/of hygienische doekjes in je tas stoppen, zodat je die steeds bij je hebt. Doekjes en afval netjes weggooien natuurlijk en kijk even of je nog zwerfvuil ziet. Let ook extra goed op het afsluiten van het gebouw!

Het Corona-protocol is weer aangepast en wordt steeds korter! Als je op DDS komt, kun je weer even naar de WC, je kleren in de kleedkamer leggen, kostbaarheden in een kluisje. Beter kleed je je misschien nog wel thuis om voordat je naar DDS komt, maar voel je vrij om na het roeien te douchen en in schone kleren te stappen. Heerlijk! We moeten ook nog wel letten op de ruimte en dat gaat het beste door in beweging te blijven zodat alles wat je doet binnen je groepje/tijdsblok past. Onze blokken verspreiden de drukte, want zodra we op elkaar moeten wachten, wordt de ruimte snel klein.

We lossen het nog steeds samen op en binnenkort verwachten we weer een stap te zetten richting normaal. Als er dan een 'nieuw normaal' moet zijn, laat het dan al het goede en vrije van voor 15 maart zijn plus het extra begrip, ruimte geven en rekening houden met elkaar. Dat laatste staat ons namelijk erg goed!

Ajajo DDS!

Huub de Vaan, Corona-coordinator

PS Het stoplicht gaat van vast oranje naar automatisch, zodat het weer werkt zoals bedoeld.