Corona update 1 juli: ploegroeien kan weer!

afbeelding

Beste DDS'ers,

Jullie zullen het meegekregen hebben: op de persconferentie van vorige week zijn verdere Corona-versoepelingen aangekondigd per 1 juli. Afstand houden en ruimte geven moeten we blijven doen; 1,5 meter blijft de norm.

De Gemeente Delft heeft bevestigd dat we wel weer in ploegverband mogen roeien! De tweetjes, viertjes en achten mogen weer van stal! Dat vergde wel wat geregel, want ons afschrijfsysteem moest worden aangepast, boten die om ruimte te maken waren afgeriggerd, moesten weer opgeriggerd worden, een aantal boten moest nog versleept en verlegd worden.

Het skiffen en tweeën gaan we versimpelen. Dat kan door een nieuwe functie in MyFleet. We kunnen een maximum aantal boten instellen dat per kwartier afgeschreven kan worden, dus daarmee ben je vrij in de keuze van een boot, kun je samen met iemand anders het water op, mits jullie samen af kunnen schrijven binnen dat kwartier. Mocht het maximum bereikt zijn, dan kun je een kwartier later proberen en met wat schuiven kun je dan samen het water op.

Voor skiffs (en tweetjes) komen dus de groepen boten en groepen in tijdsblokken te vervallen! Die stellen we wel in voor de vieren en achten. Als er 2 of 3 vieren tegelijk het water op gaan, wordt het ineens wel heel druk in de loods en op het vlot. De grotere boten verdelen we dus weer in groepen en over blokken, zodat deze verspreid worden over de dag.

Een korte samenvatting:

  1. Buiten de boot, in de kleedkamers, in de loods en op het vlot houden we nog steeds 1,5 meter afstand;
  2. We letten nog steeds op de hygiëne, maken handen, handvatten etc schoon voor en na gebruik;
  3. Kleed - zeker bij grote nummers - thuis om om drukte in de kleedkamers te voorkomen;
  4. Barruimte blijft vooralsnog gesloten. Er wordt gewerkt aan een plan om weer wat te kunnen drinken. Het terras is wel weer open, maar hou hier 1,5 meter ruimte;
  5. Skiff en tweetjes zijn niet meer gebonden aan bloktijden, zodat roeiers weer gemakkelijker samen kunnen trainen wanneer ze dit willen;
  6. Maximaal 5 boten kunnen vertrekken per 15 minuten om piekmomenten op het vlot te kunnen voorkomen;
  7. Vieren en achten kunnen afgeschreven worden in bloktijden. Dit om te voorkomen dat er plotseling teveel drukte onstaat als er meerdere uit de nieuwe loods vertrekken;
  8. Het schema voor deze bloktijden staan hieronder:

Noot: een aantal van deze boten is momenteel uit de vaart vanwege onderhoud. In het afschrijfsysteem zie je welke boten te gebruiken zijn.

Veel roeiplezier gewenst en speciale dank aan Freek voor het afschrijfsysteem, Marion en het materiaalgilde voor het riggeren en onderhoud en Pieter en de jeugd voor het tillen van de boten!

Mocht je vragen hebben, stel deze dan gerust aan ondergetekende!

Ajajo DDS!

Huub de Vaan, Corona-coördinator