DDS Virtueel Open

afbeelding

Beste DDS'ers,

Wie er op 1 januari bij was tijdens de Nieuwjaarsborrel heeft kennis kunnen maken met Virtueel DDS: 5 ruimtes op DDS die we hebben nagebootst.
In iedere ruimte kun je met een groepje of met z'n tweeën bijpraten. En niet jullie alleen, maar meerdere gesprekken kunnen plaatsvinden, zonder dat je elkaar hoort.

Als je lid bent van DDS, klik dan op deze link naar een pagina achter de login! Daar staat dezelfde tekst, maar onderaan een link die je direct naar Virtueel DDS brengt.

Je kunt jezelf en anderen zien als bolletje (zoom voor de zekerheid uit als je binnenkomt. Dat doe je met het wieltje bovenop je muis of met de + en - rechtsonder in je scherm) en door op jezelf te klikken en vast te houden, kun je jezelf door de ruimte slepen. Beweeg je weg van een groepje, dan gaan ze steeds zachter klinken totdat je ze niet meer hoort. Je kunt natuurlijk ook tussen 2 groepjes in gaan staan, dan pik je beide gesprekken mee. Links in je scherm zie je alle ruimtes en wie in welke ruimte zit. Door te klikken op de ruimte, ga je er direct heen. Als je op de naam van een ander klikt, kom je naast hem of haar te staan,

Inmiddels hebben we wel nieuwe foto's gemaakt voor Virtueel DDS. Voor 1 januari hadden we oude foto's gebruikt en daar stonden veel mensen herkenbaar op. Niemand heeft geklaagd, maar hoewel het een gezellig gezicht was, kreeg je wel een drukke indruk van DDS en voldeden we ook niet aan de privacy wet. We hebben gekeken of we de gezichten konden blurren, maar dat ziet er wat griezelig uit. Toch maar niet!
De nieuwe foto's tonen DDS leeg, maar er is wel geluid! Er is muziek in de bar, er wordt geërgoed en geklust. Op het terras is het een zomeravond met een vuurtje en kampvuurmuziek.
Je kunt ook meeroeien in een 2 zonder stuurman!
Mochten jullie ideeën hebben om het wat gezelliger te maken, stuur dan een mail 
Ajajo DDS!
Huub de Vaan, Corona-coördinator