De riem van... Lotte!

afbeelding

Ik mocht de riem van DDS overnemen van Marion, die zich altijd inzet voor de vloot op DDS. Dit was mijn derde seizoen bij DDS en als ik iets heb geleerd over de vereniging is het wel dat iedereen altijd enthousiast is om te helpen en zijn steentje bij te dragen, wat zorgt voor een erg gemoedelijke sfeer.

De afgelopen tijd is het anders gegaan dan normaal met helaas minder spontane gezellige praatjes op DDS en eeuwige ‘nabesprekingen’ met koffie en thee aan de bar. Daarom maar even zo bijpraten via de mail. Toen ik dit seizoen in ging had ik één doel: uitzending behalen. Nadat ik op de NKIR (Nationale Kampioenschappen Indoor Roeien) de vijfde plaats had behaald werd ik met een groep meiden uit heel Nederland uitgenodigd op het OTC (Olympisch Trainings Centrum) om een VO2 max test te doen. Toen ik daar kwam begon het allemaal nog meer te kriebelen. Voor de Heineken en de Head kwam ik in een leuk project met een 8 van RTC Noord. Helaas liep het uiteindelijk allemaal anders door de corona maatregelen. Maar ik gaf de moed nog niet op. Gelukkig mocht ik van DDS een ergometer lenen, waardoor ik thuis goed door kon trainen. Het WK was inmiddels afgelast maar het EK was uitgesteld; er was dus nog hoop. Als een van de eersten mocht ik in april weer roeien, dus ik heb vele uren in de skiff doorgebracht. Ik mocht gaan roeien in de Huybrecht, ik vond het heel gaaf te mogen roeien in een van de mooiste boten van DDS. Toen brak er in juli een spannende selectie tijd aan: 2k test op de ergometer, timetrials in de skiff en wat verschillende combinaties in de grotere nummers. Uiteindelijk zat ik in de selectie voor de vier zonder en ik was heel erg blij. Afgelopen weken hebben we veel getraind op de Bosbaan, een tot twee keer per dag. Het was heel erg leerzame en leuke ervaring; leren boordroeien, allemaal bekende toproeiers spotten en samen met de ploeg alles meemaken. Met de huidige situatie in Servië (waar het EK plaatsvindt) is het allemaal erg onzeker of Nederland wel mag afreizen. Maar tot die tijd blijven wij hard doortrainen, in de weekenden op de Bosbaan en doordeweeks thuis. Komend jaar ga ik roeien bij Laga maar eerst nog even focussen op het EK eind september. Want dat heb ik wel geleerd afgelopen jaar: hard roeien is mega leuk!

Bij deze zou ik graag de riem van DDS willen overdragen aan Gerthe die mij altijd heeft ondersteund en geënthousiasmeerd voor het wedstrijdroeien. Zij is samen met anderen momenteel druk bezig met het opstarten van de nieuwe wedstrijdgroep. Hoe gaat het daarmee? En hoe krijg je dat allemaal voor elkaar?