De riem van... Marion!

afbeelding

Ik heb de riem mogen ontvangen van Jaike en Merel om wat te vertellen over het leven als commissaris materiaal tijdens Corona.  

Zondag 15 maart ging DDS dicht. Alhoewel het onduidelijk was hoe lang er niet geroeid kon worden zag ik gelijk een mogelijkheid om de Ros Beyaert aan te pakken want het zouden niet een paar dagen zonder roeien zijn. Het materiaalgilde was namelijk op een vorstperiode aan het wachten (die nooit gekomen is) om het erg nodige onderhoud te kunnen plegen aan deze 4. Gelijk maandag zijn we aan de slag gegaan en heb ik samen met Geert de Ros gestript. Vele dagen en weken daarna hebben we bijna dagelijks gewerkt op een verder leeg DDS. Met z’n tweeën en af en toe met wat extra helpende handjes erbij was het hierdoor makkelijk afstand houden. Dit kwam ook omdat de Ros gewoon in de loods kon liggen en het kleinere werk aan onderdelen in de werkplaats kon plaatsvinden. Het meest tijdrovende wat we met de Ros hebben gedaan is dat de laklaag aan de binnenzijde zo veel mogelijk is weggeschuurd en opnieuw is aangebracht. Er is aardig wat geschuurd, geschraapt en gepoetst wat een mooie tijdsbesteding buiten het huis was tijdens de Corona tijd. Door alle werkzaamheden aan deze boot was deze bijna onherkenbaar en heeft deze half juni met afronding van het onderhoud een extra naam gekregen; Ros Beyaert Het Beste Paerd van Stal. Behalve de Ros is er ook noodzakelijk onderhoud en poetswerk gepleegd aan een vele andere boten uit onze vloot; van acht tot skiff. De werkplaats heeft in deze periode ook een mooie aanwinst gekregen; de Corona ’20 wasbak.  

Eigenlijk was de Corona tijd dus erg goed voor de DDS vloot;  

  • Geen nieuwe schades waardoor we toekwamen aan (bijna) achterstallig onderhoud.  
  • Veel tijd beschikbaar omdat niemand nog boten afschreef. 
  • Veel ruimte beschikbaar waardoor je de boot waaraan je werkte gewoon in de loods kon laten liggen en niet altijd iedere dag weer alles moest pakken en weer opruimen. 

Tijdens de Corona tijd heeft ook nog de ledenvergadering plaatsgevonden in digitale vorm waar ik ben afgetreden als commissaris oud materiaal. Natuurlijk blijf ik wel actief in het materiaalgilde want dat is echt leuk om te doen.  

Een vloot in goede staat is belangrijk voor DDS. Zeker als er een skiff nodig is voor één van je leden die een EK trial mag varen. Hoe dit is vergaan horen we graag van Lotte zelf! Die zal dan ook de volgende zijn om met de riem aan de slag te gaan. 

Ajajo! 

Marion