De riem van... Merel en Jaike!

afbeelding

Wij hebben de riem ontvangen van Paul om wat te vertellen over het maken van het instagram account ‘quarantainegains’ tijdens Corona.

Zonder coach en duidelijk doel (je weet immers niet wanneer het voorbij is) is het soms lastig om de moed en motivatie erin te houden. Daarom besloten we onze krachttraining te live streamen voor DDSers, zodat iedereen mee kon liften op ons enthousiasme. Instagram live stream bleek de beste optie maar op welk account? We besloten full-influencer te gaan en gewoon een account te maken, meer lol en meer motivatie content! In het begin hadden we nog volle hoop dat wij wedstrijden konden starten en daar moet natuurlijk voor getraind worden! Dit begon met de ergometer ‘Olie’ die zijn standplaats kreeg in de keuken om zo snel naar het balkon gereden te worden. Prima plekje en zelfs de papegaai een verdieping lager begon het geluid na te doen. Twee keer per week krachttraining en af en toe yoga met het hele huis.

Op een gegeven moment duurde het zo lang dat Jaike besloot een yogamatje aan te schaffen, racefiets te kopen en dan ook maar fietskleding (hoezo houdt iedereen over in de Corona tijd?!). Met dat lekkere weer wil je natuurlijk lekker buiten sporten en die benen trainen. Daarnaast is de motivatie niet groot genoeg om de ergo na een maand nog steeds met plezier elke dag buiten te zetten. Als huisgenoten in een klein appartement heeft zo zijn uitdagingen tijdens Corona, het heeft ons ook dicht bij elkaar gebracht. We geven elkaar ruimte, motiveren om te trainen en steunen op moeilijke momenten. Super cheesy maar wel waar; samen maken we wat van deze tijd! Na het startsein konden we niet wachten om onze bootjes weer te knuffelen. Bij aankomst stond de loods er blinkend bij zoals de filmpjes van Marion ons al beloofde. Misschien wil ze ons daar meer over vertellen?