Hélène naar de Coupe!

afbeelding

Hélène Ooink is door de KNRB geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen in de JW (junioren dames) vierzonder op de Coupe de la Jeunesse. 
De 'Coupe' zoals deze wedstrijd doorgaans genoemd wordt, geldt sinds 1985 als de Europese Kampioenschappen voor junioren en wordt dit jaar gehouden in Castrelo de Mino in Spain.

Van 5 tot en met 7 augustus zullen de junioren strijden om de prijzen. Hélène viel dit seizoen op nadat zij had geroeid in een dubbelvier met DDS-maatje Anne Geurts, Eeke Bavelaar (VADA) en Annelot ten Berg (Viking). Deze dames kennen elkaar van het Laga Jeugdroeikamp en hadden het plan opgevat om samen in de dubbelvier te gaan roeien. Daarnaast startte Hélène dit seizoen vooral met Anne in de dubbeltwee of in de skiff. De kiem voor de Coupe deelname werd gelegd op de Northwave Regatta, tevens de NK Junioren. De 4 dames roeiden ook in de acht en werden daar tweede. Het idee ontstond om uit deze acht een vierzonder te formeren. Aangezien Anne ten tijde van de Coupe haar studie in Florida start, raakte Hélène haar maatje kwijt en moest zij in haar eentje 'zorgen' voor een Coupe-ticket.

Dat lukte in de vierzonder die geformeerd werd met wederom Annelot ten Berg (Viking) en verder Kim Egelmeers en Lisa du Croo de Jongh van Beatrix. Deze ploeg startte op de ARB en Westelijke Regatta en stelde de uitzending veilig!

De ondersteuning en coaching vanuit DDS is enorm geweest. Het coachteam bestaat namelijk uit:
Gerthe Vonk, Sander van Dijk, Vincent van Gool, Ingrid ter Woorst, Floris Doorn, Max Wink, Marie-José de Groot, Marlies Lukkes, Edwin van Buuren, Edwin van der Maarel en Sacha en Nadia Schmitter. Een aantal van deze coaches is officieel (nog) lid van Laga, maar we hopen dat zij zich thuis voelen op DDS!

Gefeliciteerd Hélène en haar coachteam en veel succes op 5 tm 7 augustus op de Coupe!