In Memoriam: Ton Schouten

afbeelding

Ton Schouten, 2 juni 1955 - 22 mei 2016

Afgelopen zondag werden we opgeschrikt door het overlijden van Ton Schouten. Zondagmorgen werd Ton tijdens het roeien onwel. Ondanks de inspanningen en zorg van zijn ploeggenoten, brandweer, ambulance- en ziekenhuispersoneel, is Ton later die dag overleden.

Ton was nog niet eens zolang lid van DDS, maar was er erg vaak te vinden en werd graag gezien. Hij was het bewijs dat je niet lang ergens hoeft te zijn om je stempel te zetten. Ton deed dat op zijn manier: lekker roeien, maar ook de gezelligheid eromheen, aandacht voor de mens in het trainingspak. 

Zo roeide Ton wedstrijden met zijn fanatieke ploeg, in april jl. nog de 4 kilometer van Alkmaar naar Akersloot. Met Pinksteren was Ton met een grote groep DDS'ers in Venetië aan het genieten op de Vogalonga. Na het roeien bleef hij graag hangen op DDS en at ook geregeld mee op donderdagavond.

Afgelopen zaterdag was Ton nog druk aan de klus op DDS. Minder 'leuk' wellicht, maar wel gezellig, nuttig en daarom erg waardevol voor hem en onze vereniging.

Sterkte voor iedereen die aan Ton denkt als die aardige gozer die je onlangs, afgelopen zaterdag of zondag voor zijn laatste roeitraining nog sprak op het vlot.

Vaarwel Ton!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voor DDS-leden deelt de familie van Ton graag de rouwkaart met een uitnodiging voor het bijwonen van een herdenking van Ton. Om deze kaart te zien, moet je wel ingelogd zijn!

Klik hier voor het artikel met de kaart. Mocht je problemen hebben met inloggen, stuur dan een bericht aan de Webmasters, dan sturen we je de kaart op!