Nieuwe jeugdskiff

afbeelding

10 oktober is een nieuwe jeugd oefenskiff aan de vloot toegevoegd welke door zijn klikrigger naast een andere boot in de loods gelegd kan worden. Eline van Bodegom had de eer deze boot te dopen:

De nieuwe boot die ik mag dopen is een skiff voor de jeugd. Een skiff is bijzondere boot omdat je er helemaal in je eentje in roeit en dus ook zelf er verantwoordelijk voor bent om de boot veilig op de Schie te laten varen. Je hebt bijvoorbeeld geen stuur aan boord die kan opletten waar je naartoe gaat en die met het roer de bochten kan sturen. Ook heb je geen maatje waar je tijdens het uitrusten lekker mee kan kletsen. En ook heb je geen ploeggenoot die de boot voor je kan wegtrappen als je zelf moe bent geworden aan het einde van de training. Elke haal weer moet je alle benodigde kracht zelf leveren.
Er is één televisieprogramma dat deze drie kenmerken allemaal bevat en dat is de kinderserie Piet Piraat. In deze serie is Stien Struis sterk genoeg om in haar eentje de hele oceaan over te roeien. Dat Steven Stil niet kan praten maakt niet uit, omdat je toch niemand hebt om mee te praten in de skiff. En met de kapitein Piet Piraat aan boord weet je zeker dat je altijd goed vaart. Het enige wat je dan nog nodig hebt is het schip om in te roeien. Daarom doop ik u Scheve Schuit en wens u een behouden vaart.