DDS-Junior Jonas Dorresteijn op Coupe de la Jeunesse, 28 - 30 juli

afbeelding

Jonas Dorresteijn (17) zal dit weekend, op zaterdag 29 en zondag 30 juli Nederland vertegenwoordigen op de Coupe de la Jeunesse.

'De Coupe' geldt als de onofficiele Europese Kampioenschappen voor junioren omdat alle Europese landen kunnen deelnemen, behalve Duitsland, omdat dit land steeds met alle medailles naar huis ging.
Voor de KNRB ligt de nadruk wellicht vooral op de WK junioren voor de absolute toppers en de is deelname aan de Coupe een aanmoediging voor de sub-toppers om volgend jaar met de toppers mee te doen.

Jonas was op de NK indoorroeien nog 16 jaar en eindigde daar in de top 10. Op de NK klein, in de skiff, kwam hij niet lekker uit de verf. Jonas roeit pas sinds september 2021 en dan is skiffen nog best lastig, vooral omdat hij vorig seizoen in de twee roeide met Sjoerd van Toledo. Jonas wilde heel graag naar de Coupe en heeft de opties vierzonder en dubbeltwee verkend in combinatie met mannen van andere verenigingen. Op de ARB roeiwedstrijden bleken de combinaties niet goed te lopen en werd het besluit genomen om het in de skiff te proberen. Jonas is hier vol voor gegaan, heeft veel geleerd en enorm veel zelfvertrouwen verkregen in de skiff. Bravo Jonas en coaches: Ingrid ter Woorst, Marlies Lukkes, Jan Mensink, Vincent van Gool en Marie-José de Groot, die Jonas op de Coupe zal begeleiden.

Dit jaar wordt de Coupe gehouden op de Bosbaan in Amstelveen. We gaan zien of Jonas dat thuisvoordeel kan uitnutten! Op de foto is hij - nog in DDS racepak - te zien op het erevlot van dezelfde Bosbaan toen hij zich op 8 juli overtuigend kwalificeerde door winst in de J18 skiff op de DIYR, de Dutch International Youth Regatta.

De races zijn live te volgen via video-stream en uitslagen staan hier!

Hieronder staat het tijdsschema. Jonas roeit zijn voorwedstrijd vanaf 9:20, finales vanaf 15:40 op zaterdag, zondag wat vroeger, 8:40 en 11:55