Lustrum update

afbeelding

Het lustrumjaar is inmiddels in volle gang en we kunnen al terugblikken op een hele mooie reeks activiteiten.

Pubquiz
24 collega-DDS’ers bogen zich half december over uitdagende vragen over DDS, Disneyfiguren, bloemen en filmquotes onder het genot van drankjes en hapjes verzorgd door Martine en Misha van onze onvolprezen barcommissie. De sfeer zat er meteen goed in met de DDS vragen, die niet voor iedereen gesneden koek bleken. Maar bijna alle teams vielen door de mand bij de slotvraag toen zij de eerste zin van ons clublied niet herkenden. Het winnende team was uiteindelijk, hoe kan het ook anders, Blauw <3, bestaande uit Cathelijne Willemse, Petra van Paassen, Rob van Buuren en Mark Rodenburg. Zij werden beloond met ‘De Parel van Delft’ een heerlijk biertje van de Koperen Kat.

Nieuwjaarsborrel & ergochallenge
Tijdens de nieuwjaarsborrel luidden we het nieuwe jaar in en konden leden hun lustrum-shirt en sleutelhanger ophalen. Dat lustrumshirt kwam gelijk goed van pas, want in januari begon ook de Heartbeat Blues ergochallenge! Elke week stond een andere ergometer challenge op de agenda, om iedereen de ergometerzolder weer op te krijgen.

Degenen die de challenges succesvol volbrachten verdienden bonuspunten voor de finale. Wederom 24 leden gingen de strijd aan in drie ronden: 135m ergometersprint, blind roeien tot precies 135m en de team-estafette. Vooral de wissels van de estafette leverden hilarische taferelen op. Sander, Mees en Leonoor speelden het daarnaast (bijna) klaar om precies 135m te roeien, zij kwamen uit op 134m. Niet geheel verrassend waren zij dan ook de beste man, beste vrouw en beste junior man van de dag. Het rijtje winnaars werd verder aangevuld door Hélène (beste junior vrouw) en het snelste estafette team met naast Leonoor en Sander ook Bart L. Anne en Brecht. Tot slot, past een eervolle vermelding voor de BP 2019, die op hun eerste ergometertraining direct de ergochallenge aangingen!

Swen kreeg tijdens de Ergochallenge het Gouden Vliegwiel uitgereikt uit handen van Marion, omdat hij vorig jaar de snelste 2k tijd had neergezet. Deze heeft inmiddels een prominent plekje op de ergozolder gekregen! Meedoen aan de 2k ergochallenge van seizoen 2019-2020 kan trouwens nog steeds.

Heel DDS Bakt
De winnaar van Heel Holland Bakt is inmiddels bekend, maar op DDS bakken we nog even door! Na de eerste editie stond het tweede deel afgelopen zondag gepland. Helaas ging de trial niet door, maar drie bakkers trotseerden de storm en verblijden een twintigtal enthousiaste proevers met hun creaties. Helaas waren de andere bakkers weggewaaid, dus tijdens de reserve-trial (23 februari) is er ook een reserve-editie van Heel DDS Bakt.

Later deze week volgt een mail met meer informatie over de komende activiteiten.