Nabeschouwing PVP

afbeelding

Vrijdag 12 november klonk dan toch éindelijk het startschot van de Paul Veenemans Prijs. Een weekend met mooi weer en enthousiaste deelnemers was de succesformule voor een geslaagde wedstrijd, waar we hieronder nog graag een nabeschouwing van willen geven.

Na een jaar extra wachten stonden de deelnemers te trappelen om te laten zien hoe multi-getalenteerd ze waren. Zo was het ook dit jaar dat er deelnemers voor het eerst in hun leven een wedstrijd zouden schaatsen. En sommigen riepen erna uit dat dit ook de laatste keer zou zijn. Het grootste onderdeel was het wielrennen, waar slechts 2 deelnemers niet aan mee deden. Hiervoor was de gehele zaterdag uitgetrokken op RWC Ahoy. Hoewel het onderdeel zelf pas na de lunch begon, was er ook in de ochtend veel bedrijvigheid. Het hele parcours moest namelijk bladvrij gemaakt worden, dus de organisatie mocht bladblazers op de rug heisen - iets om van je bucketlist af te strepen. Op zondag stond DDS centraal en vond na het hardlopen het roeien plaats waar traditiegetrouw alle deelnemers aan mee moeten doen. Dé gelegenheid om na de briefing een groepsfoto te maken! Helaas moesten we het publiek vragen thuis te blijven en de pannenkoeken over te slaan, maar gelukkig waren er tijdens het roeien nog voldoende ‘toevallige’ fietsers op de fietsstraat bij Rijswijk om de deelnemers aan te moedigen. Zelfs als ze hen zelf helemaal niet kenden.

 

Maar, het ging natuurlijk om de resultaten. Er werd flink gevochten om de schitterende blikken met ons Delftse blauwe hart erop! De overall winnaar van het weekend was Brecht van Kuijk (Skoll). Hij was op zondag met ruime voorsprong (minstens 20 seconden) de winnaar van beide onderdelen en mag zich daarom terecht de beste noemen. Bij de andere mannenonderdelen was het tot het laatste onderdeel spannend. Bij de Veteranen was het Sander van Dijk (DDS) die na drie onderdelen aan de leiding lag, maar hij moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Sander van der Matten (Dordrechtsche), die met snelle roeitijd uiteindelijk met 1 punt verschil het klassement won. Ter beeldvorming, 1 punt staat gelijk aan ongeveer 10 seconden. Bij de Junioren was het nóg spannender. Het was Mees Halkes van DDS die zich naar de overwinning roeide, eindigend met een puntenverschil van 0,3 op Reijer ter Laak van De Hoop.

 

In de vrouwenvelden waren de verschillen groter. Alle drie de winnaressen - Benita de Man (Dames, Zwolsche), Helma de Jong (DV, Vada), Phaedra van der Molen (M18, Amstel) - wonnen met een grote voorsprong op hun concurrenten. Benita en Helma waarin hierin ook ietwat in het voordeel doordat zij een snelle schaatstijd neer hebben kunnen zetten en het met het hardlopen relatief moeilijk was om veel punten te halen omdat er door de mannen zo ontzettend snel werd gerend. Een goed voorbeeld voor iedereen om nú al te beginnen met schaatstrainingen om volgend jaar ook dat onderdeel mee te kunnen doen. Winnares bij het hardlopen was de lichte roeister Jonna van Mourik (Orca). Onze eigen Janneke Voordouw kon met een snelste roeitijd in het Dames Veteranen veld er nog wel voor zorgen dat ze ‘best of the rest’ werd. 

 

Naast het noemen van de winnaars wil de organisatie nog een shout-out doen naar een paar deelnemers. Allereerst naar Bregje Nagelmaeker, die door een val bij het wielrennen helaas op zondag niet heeft kunnen starten. En dat is jammer, want op het ijs raasde ze aan alle kanten deelnemers voorbij dus ze was op weg naar een prachtig klassement. We hopen dat ze spoedig hersteld van haar beurse plekken. Daarnaast naar de deelnemers van de 60+ categorieën: Robert Duzijn, Henk Wim van Arem en Anneloes Russel-van der Zee. We vonden het inspirerend om hen zo fanatiek te zien sporten en laten zien dat de PVP een evenement is voor sportievelingen van alle leeftijden.

 

Wil je nog meer nagenieten van de wedstrijd? De uitslagen van het gehele weekend zijn te vinden op app.paulveenemansprijs.nl. De foto’s van het weekend hier zijn te vinden.

 

Natuurlijk had dit event er nooit kunnen zijn zonder hulp van onze vele vrijwilligers. De organisatie hoopt dan ook met hen op zondag 12 december (vanaf 17:00) een kleine PVP-after party te houden op DDS.

 (Deze groepsfoto bevat alleen deelnemers, coaches en vrijwilligers - ofwel mensen die gecontroleerd op hun corona-toegangsbewijs)