Oud-DDS'er Lennart van Lierop behaalt sensationeel EK Goud!

afbeelding

Bled, Slovenië, 28 mei 2023

Vandaag behaalde oud-DDS junior Lennart van Lierop in de skiff GOUD op de EK roeien! 
Lennart ging naar de WK als startende reserve, enige tijd geleden hoorde hij dat er dit keer geen plek was in een ploeg. Lennart stapte in de skiff, bereidde zich voor en behaalde met de hakken over de sloot de A-finale. Op zich al een hele prestatie.

In de finale had hij net als de anderen last van onrustig water, maar bleef hij roeien. Op 500m voor de finish zag hij dat hij dichtbij de Olympisch kampioen Stefanos Ntouskos (GRE) en geregerend wereldkampioen Oliver Zeidler (GER) lag. Niet teveel onder de indruk zette hij aan en roeide beide 'grote mannen' voorbij.

Lennart begon zijn roeicarrière bij DDS. Daarbij viel geen onvertogen woord. Lennart luisterde goed naar de coaches, deed zijn best, wilde zichzelf graag verbeteren, liep nooit langs zijn schoenen en was in zijn laatste jaar op DDS een top 12 skiffeur in Nederland. Wat sneller dan zijn DDS maatjes, maar nog een maatje te klein voor een mooie internationale uitzending. Als 17-jarige ging hij na de zomer van 2011 studeren in Amsterdam en roeien bij Skøll. Vanaf een afstand zagen we dat deze jonge roeier (hij was nog junior) zich blijkbaar thuis ging voelen in de vreemde stad, studie en roeivereniging. Lennart werd dat jaar namelijk de beste junior skiffeur van Nederland. Poef! In een jaar van subtop naar de WK junioren in de skiff.

Daarna zagen we Lennart licht roeien, boordroeien, scullen, in de skiff, zwaar, in vieren, op Henley, de WK. Vorig jaar roeide hij op bakboord in de Holland Acht die op de EK na een mislukte start helemaal achteraan lag. Vanuit verloren positie sprintte de ploeg naar een sensationele tweede plaats! Op de WK trok de acht geen snoek, wel weer zilver.

Vandaag zagen we een zelfverzekerde man in oranje heel rustig vertellen over zijn race naar Goud!

Felicitaties aan het hele DDS-gezin Van Lierop - Kloek: Lennart, Marieke, André en Marjolein

Een jonge Lennart op de Gent May Regatta 2011