Roeimiddag voor oud-studenten

afbeelding

Op 24 oktober organiseren Mareille Konijn en Jappe Zijlstra een roeimiddag gericht op oud-studenten die bij een studentenroeivereniging hebben geroeid. We willen ze enthousiast maken om in een ploeg op DDS te gaan roeien en zo vers bloed met kennis en ervaring binnen te halen.

Achtergrond
Het aandeel ervaren roeiers in de jonge, actieve veteranen-A leeftijdsklasse (27-36 jaar) is de laatste jaren fors teruggelopen. Oud-studenten motiveren om naar DDS te komen en het roeien weer op te pakken, heeft zo z’n voordelen voor de verening. Waarom is het goed voor DDS om oud-studenten binnen te halen?

  • In roeiers met ervaring hoef je niet meer te investeren met instructie.
  • Jonge veteranen roeiers met wedstrijdervaring komen niet alleen roeien, maar hebben vaak  ook tijd, energie en kennis om te coachen, te organiseren, te besturen etc.
  • Een stabiele leeftijdsopbouw is goed voor de continuïteit van de vereniging op lange termijn. Instroom van onder af kan de leeftijdsopbouw  in evenwicht houden.
  • Oud-wedstrijdroeiers zijn gewend om hard te werken om prestaties te leveren en brengen competitie mee. Voor leden die wedstrijden roeien is een competitieve sfeer noodzakelijk om zich als sporter te ontwikkelen en hard te kunnen roeien op wedstrijden.
  • Junioren hebben rolmodellen nodig om zich aan op te trekken en de competitie mee aan te gaan en daardoor gemotiveerd te raken om wedstrijden te gaan roeien.

Wat gaan we doen
We nodigen zoveel mogelijk mensen uit Delft en directe omgeving uit om te komen roeien op zaterdag 24 oktober om 15 uur. We willen het water op in achten en/of vieren en na het roeien, dus rond 17 uur, sluiten we af met een borrel. De doelgroep is tussen 25 en 35 jaar oud, maar (een paar jaar) ouder kan ook. We proberen ze via leden van DDS, bekenden, collega’s en familieleden te bereiken. Mensen uit dezelfde leeftijdsgroep die bij Proteus-Eretes of Laga hebben geroeid kennen elkaar al en hebben zo een makkelijke start. Uit de deelnemers van die dag proberen we een dames- en herenploeg te maken, of meerdere, al naar gelang de instroom. Doel is om een dames- en een herenacht te vormen die voor DDS gaan uitkomen op de Heineken en de Head of the River 2016.

Kun je mee roeien of meehelpen?
Ja, als je al lid bent van DDS en ook mee wil roeien in zo’n ploeg, ben je van harte welkom. Je kunt ook naar de borrel komen om kennis te maken met de nieuwe roeiers en enthousiast vertellen over DDS. Of meld je aan als je wil helpen met sturen, coachen en indien nodig invallen in de periode na 24 oktober tot de Head. Ken je mensen binnen deze doelgroep die misschien het roeien weer willen oppakken? Nodig ze uit en geef hun naam en e-mailadres door. Aanmelden kan bij mareillekonijn@versatel.nl  of j.k.zijlstra@freeler.nl

Ajaio!