Bericht over de Virtuele Head, 20 maart tm 4 april

afbeelding

De Head of the River Amstel organiseert samen met de Skiffhead & Jeugd- en Tweehead de Virtual Head of the River 2021.

Voor wie en wanneer?
De Virtuele Head is een (inter)Nationale uitdaging voor alle roeiers van alle niveaus qua ervaring en geoefendheid. Van beginnend roeier tot doorgewinterde skiffeur. Van jong tot oud en van Nederland tot in Nieuw-Zeeland. De Virtuele Head is een virtuele multi-sport krachtmeting op en rond eigen water.  Diegenen die op dit moment niet kunnen of willen roeien, kunnen meedoen door middel van andere sporten. Uiteraard volledig Corona-proof.

De Virtual Head start in het traditionele wedstrijdweekend van de Head op 20 maart en eindigt op 4 april, het weekend na de Skiffhead. In deze periode kies je zelf jouw tijdstip, afstand en locatie. Je kunt eventueel meerdere keren meedoen en dat telt jouw de beste tijd.

Wat houdt het in?
Je kunt kiezen uit de volgende 2 mogelijkheden:

The Virtual Head (8 km): roeien of ergometer of fietsen of hardlopen (alle sporten mag ook)
Halve Virtual Head (4 km): alleen mogelijk voor roeien en ergometer

Je kunt je inschrijven (roeien en ergometer) in verschillende leeftijdscategorieën/velden. Het roeien kan uiteraard in de skiff. Maar roei jij liever in een C1, liteboat, wherry of ben je para-roeier dan ben je ook van harte welkom in het skiff-veld. En in tweetjes, vieren en achten voor zover toegestaan binnen de Coronaregels (onder 27 jaar). In de overige sporten kun je deelnemen in een open categorie, voor mannen en vrouwen, over een afstand van 8 km.

Het roeien van 4km in Delft kan tijdens de DDS trial op 28 maart as. Schrijf je hiervoor in op het portaal. Voor wie dat niet weet: onze trial gaat over 4km tussen hectometerpalen 24.6 en 28.6. Als je echter de applicatie van de Virtuele Head gebruikt (Strava, zie onder) zal deze de exacte afgelegde afstand aangeven.

Hoe werkt het?
Tijdwaarneming en uitslagen worden verwerkt door Time-Team. Zie hier een voorbeeld van de Boston Head of the Charles in 2020.

Met een smartwatch, sporthorloge of mobiele telefoon voorzien van een GPS-tracking app (bijvoorbeeld “Strava”) kun je jouw tijd opnemen (GPX bestand). Voor wie niet bekend is met deze tools geldt dat je Strava kunt starten bij vertrek en uitzetten bij aankomst. Deze gegevens kun je uploaden naar Time-Team die vervolgens jouw snelste 4 of 8 km uit het gehele traject selecteert. Hoe het uploaden van tijden exact in zijn werk gaat, lees je in de mail die je van Time-Team krijgt wanneer je je hebt ingeschreven. De organisatie van de Virtuele Head zal daar de komende weken nog meer informatie over verstrekken via mail of www.headoftheriver.nl.

Er zijn ongetwijfeld ook wel mede-roeiers die kunnen helpen mocht je hier niet uitkomen. Naar de virtuele winnaars wordt na afloop een mooie prijs opgestuurd én alle deelnemers zullen een passend aandenken ontvangen.

Inschrijving en kosten
Op websites www.headoftheriver.nl, www.skiffhead.nl kun je jezelf inschrijven, in de komende dagen zal op deze sites een inschrijfformulier te vinden zijn. DDS speelt hier geen rol in. Deelname is individueel en het heeft geen meerwaarde om DDS daar als extra schakel tussen te zetten.

DDS organiseert de Trial en we zouden natuurlijk meer kunnen faciliteren en coordineren, maar doen dat bewust niet. Corona is nog steeds een wezelijk gevaar en hoewel een trial veilig en met onderlinge afstand te organiseren is, is dat veel lastiger met andere sporten op het land en bijv. ergometeren. Op DDS zijn geen ergometers, die hebben we verdeeld over roeiers. Sporten op DDS is ook maar beperkt mogelijk, allleen in de buitenlucht en het wordt snel te massaal.

Voor deelname wordt een vrijwillige bijdrage van € 5 per deelnemer gevraagd om de kosten van o.a. Time-Team te kunnen dekken. Na aftrek van alle kosten komt een eventueel positief saldo ten goede aan het Fonds Gehandicaptensport.

Inschrijven kan tot en met het einde van de Virtual Head (4 april)!