Voorbeschouwing PVP

afbeelding

Met een totaal van 68 inschrijvingen barst aankomend weekend de strijd om de Paul Veenemans Prijs los!
Inmiddels is er geloot en in deze voorbeschouwing geven we jullie een voorproefje van wat dit weekend op sportief gebied te verwachten valt.  

 

Over het algemeen valt op dat de mannen in de meerderheid zijn. Maar, dat maakt de strijd bij de dames er niet minder om! Er doen veel DDS’ers mee op hun eigen thuiswater, maar ook Daventria is in grote getallen aanwezig. Wat kunnen we van deze veelal junioren verwachten na het een nachtje logeren op de ergozolder?

 

Bij de mannen in de open categorie zijn er meerdere Proteus tweetjes die zich onderling zullen onderscheiden. Daarnaast is ook de Argo 2- weer terug die ook in 2019 meedeed. Zij doen ook mee aan het schaatsen, waar slechts 36% van de deelnemers zich aan durft te wagen. Tijdens het schaatsonderdeel kunnen we veel verwachten van Tjerk van Weezel die garant staat voor een snelle tijd. Hetzelfde geldt voor Sander van Dijk tijdens het hardlopen. Hij zal er op gebrand zijn om z’n titel in de Veteranen categorie te verdedigen, zeker nu de wedstrijd in zijn eigen Delft plaatsvindt. Bij het wielrennen valt het veld slecht te voorspellen, dus dat belooft een spektakel te worden.

 

Bij de dames in de open categorie verwachten we een titanenstrijd tussen Benita de Man en Janneke van der Meulen. Benita staat bekend als snelle schaatster en Janneke van der Meulen scoort als echte allrounder op alle onderdelen goed. In 2018 was het al spannend, wie trekt er dit keer aan het langste eind? Bij de Veteranen dames doet titelverdedigster Helma de Jong weer mee en zijn er vele andere bekende namen bij de deelnemers te vinden. Wellicht kan Janneke Voordouw op thuiswater nog voor een verrassing zorgen? 

 

Als laatste zijn er de junioren waar er dit jaar veel meer inschrijvingen zijn dan normaal. Dit vinden we als organisatie natuurlijk fantastisch! Blikvanger is de zilveren medaille winnares van het junioren WK Phaedra van der Molen (De Amstel) die met een late inschrijving haar titel komt verdedigen. Als zij het nieuwe seizoen net zo sterk begint als het vorige eindigt kan dit bijna niet mislukken. Ook bij de J18 doet de titelverdediger mee, Dieuwert Mul van Daventria. Zoals gezegd neemt hij vele roeivrienden mee van zijn club. Is dit concurrentie, of juist een extra aanmoediging? We zullen het dit weekend zien!