Vrijwilligersschaal naar Norbert

afbeelding

Op 30 oktober, bij het kookcie-afscheidsdiner van Norbert, overhandigde Gemmeke aan Norbert de Ab Heijting-schaal voor de vrijwilliger die een extra pluim verdient. Norbert kreeg hem voor zijn vele coach-activiteiten bij de jeugd, kluswerk bij de matcie en – slechts weinigen bekend – de oprichting van de Early Morning Rowing Club bij DDS.

De vrijwilligsbokaal is in oktober 2012 ingesteld bij gelegenheid van het 50-jarig lidmaatschap van Ab Heijting. Gemmeke kreeg hem van Ab en mocht de schaal één jaar houden om deze dan weer door te geven aan een volgende vrijwilliger die hem verdiende. Maar die keuze duurde langer, een jaar zelfs… want er zijn steeds meer vrijwilligers bij DDS, ook onder mensen die nog niet zo lang bij de vereniging roeien. Een geweldige ontwikkeling!!!

Maar de tijd drong, Gemmeke moest echt keihard een knoop doorhakken. En toen realiseerde ze zich dat er iemand bij DDS rondliep die hem zeker verdient, juist omdat hij niet zo op de voorgrond treedt, maar veel doet en binnenkort gemist gaat worden als hij naar Frankrijk verhuist. En zo geschiedde. Op uitdrukkelijke voorwaarde dat Norbert terugkomt naar DDS om de schaal op tijd (!) over te dragen aan een volgende kandidaat.

Norbert drukte Gemmeke op het hart dat het allemaal wel meeviel met z’n bijdrage en dat ze niet zo’n superlatief stukje op de website mocht schrijven. Dus geeft ze het woord aan Norbert himself.

‘Eigenlijk was de bedoeling van mijn inofficieel afscheidseten afgelopen donderdag, om nog eens met mensen bij elkaar te zitten een lekker biertje te drinken, zonder groot gedoe en grote uitnodigingen, wie er is, die is er. Maar toen kwam Gemmeke toch met een toespraak en overhandigde mij de vrijwilligersbokaal. Nou, wat zal ik zeggen, ik heb wel wat vrijwilligersuren gemaakt op het water en ook bij DDS. Maar daar was ook altijd een portie eigen nut bij – dingen die gewoon leuk waren. Toen ik begon met de matcie, was de Jan van der Ende in groot onderhoud, en dat was interessant (hand)werk om te doen. Hetzelfde gold toen ik begon met coaching. Waarschijnlijk heb ik meer van Ewout en Bram geleerd, dan zij van mij. Dus bedankt voor deze waardering, ik heb in ieder geval zelf ook van mijn tijd bij DDS kunnen genieten.’ Norbert