13 mei 2020: YES! We kunnen weer roeien!

afbeelding

YES! Het wachten wordt beloond, we mogen weer roeien!

Voordat je begint, lees eerst hier ons Corona Protocol!

Beste leden,

Vandaag ontvingen we toestemming van de Gemeente voor het roeien door volwassenen. Ook de Laak, Laga en Proteus hebben inmiddels toestemming,
 
Roeien in skiffs en C1
Het roeien start in gladde skiffs en C1's en staat voor iedereen vrij, zoveel mogelijk zoals we dat vóór 15 maart gewend waren. Roeien gebeurt op basis van reservering, eigen verantwoordelijkheid, rekening houden met elkaar, veiligheid en zorg voor roeier en materiaal. In verband met Corona zijn er extra voorwaarden voor hygiëne en afstand houden. Houdt op DDS van iedereen 1,5m afstand en was handen, handvatten van roemen, boot en alles wat je aanraakt voor en na de training. Zo neem jij verantwoordelijkheid voor je eigen gezondheid.
Protocol
We hebben een Corona Protocol opgesteld dat grotendeels is gebaseerd op dat waarmee onze junioren al enige weken roeien. Het is belangrijk dat iedereen die wil gaan roeien of coacht, eerst dit protocol leest en ernaar handelt. De Gemeente zal handhaven en bij overtreding optreden met boetes voor personen afzonderlijk en ook voor de vereniging. In het uiterste geval kan DDS weer gesloten worden door de Gemeente.
Roeien in blokken
In het afschrijfsysteem zijn alleen skiffs en C1's te reserveren in groepen en tijdsblokken. 4 (soms 5) skiffs zijn toegewezen aan een groep en roeiers kunnen hun bootje afschrijven binnen een blok en gaan dan met 1, 2, 3 (soms 4) andere roeiers het water op. Er zijn een aantal skiffs verplaatst en verdeeld over de beuken, zodat roeiers parallel aan elkaar in beuken boten kunnen pakken. Per beuk mogen er steeds maar 2 mensen na elkaar (en op afstand) naar binnen. Soms zal je op elkaar moeten wachten, maar wat in de winkel lukt, lukt zeker op DDS!
(Dit mooie schema hebben we geleend van Roeivereniging Breda, waarvoor dank!)
Stellen en het water op in 15 minuten
Voor tillen en het water op en af gaan, staan 15 minuten. Dat moet voldoende zijn en stel je voetenboord anders op het water. Een kwartier nadat jij het vlot op gaat, staan er weer 4 roeiers te wachten.
Gebouw
Ons gebouw blijft dicht! Dat geldt voor het hele gebouw, ook het terras, kleedkamers en toiletten. Kleedt thuis om, ga daar naar de WC en douche ook thuis. Je kunt niet via het terras en de 'voordeur' naar binnen en de trap naar beneden. Kom via het wandelpad het vlot op. Let op! Dit is een bottleneck! Komende en vertrekkende roeiers kunnen elkaar hier in de weg lopen. Na het roeien: blijf niet hangen, recht naar huis toe. Kom je op DDS, ga dan pas het vlot op als het vrij is of anderen verderop staan.
Wanneer kan ik roeien?
In het afschrijfsysteem kun je altijd zien (zoals ook vóór 15 maart) waar de gaten zitten en met wie je in een blok roeit. Als een boot waar jij een proef voor hebt (ook dit is zoals vóór 15 maart) vrij is, mag jij die (zoals vóór 15 maart) gebruiken. Je mag ook (zoals vóór 15 maart) met iemand afspreken dat deze jouw boot overneemt. Maak daar dan specifieke afspraken over. Heb je deze afspraak niet, leg de boot dan standaard terug in de loods en ga naar huis, blijf niet wachten op DDS, laat boten niet onbeheerd achter.
De roeiers die in een blok roeien helpen elkaar met tillen. Als je wat eerder terug bent, roei dan nog even voor DDS, leg aan en wacht in of direct bij je boot totdat er een roeier uit jouw blok terugkeert.
Toeschouwers zijn niet welkom op DDS. Gebouw en terras zijn gesloten. Als je niet komt roeien of helpen met tillen, kom dan niet het terrein op. Daar sta je in de weg. Wacht aan de overkant van het water en fiets vooral mee!
Het afschrijfsysteem ziet er hetzelfde uit als anders, behalve dat je alleen de skiffs en C1's ziet staan. Als je over de boot beweegt, zie je de bloktijden waarin je hem kunt afschrijven. Dat is misschien even wennen, maar je ziet het ook in het plaatje hierboven!
Begeleid roeien
Vanwege veiligheid hebben we begeleiding/coaching verplicht gesteld voor onze jeugd en junioren, ook voor de oudere junioren die volgens ons RvO zelfstandig zouden mogen roeien. Volwassenen met S1 mogen op DDS (zoals vóór 15 maart) zelfstandig varen, maar let op! Richting Den Haag liggen nog steeds werkschepen en is het druk met recreatie- en beroepsvaart. Als je weinig ervaring hebt, of het een beetje verleerd bent, ga dan misschien nog niet roeien of anders met een meefietser die je helpt met kijken.
Tot slot
Veel plezier let op elkaar en als je vragen hebt, stel ze dan vooral bij mij. Per mail of telefoon.
Namens de roeicommissarissen, Jan en Pieter,
Huub de Vaan
Corona-coordinator en Wedstrijdcommissaris RV DDS