In memoriam - Erelid Marijke Klein Nulend

afbeelding

6 november 1951 - 6 maart 2021

Helaas ontvingen we het trieste bericht dat gisterenochtend 6 maart ons erelid Marijke Klein Nulend is overleden. Ze was al enkele jaren ziek, maar liet zich daardoor niet klein krijgen, Marijke bleef gewoon haarzelf. De laatste weken ging het snel achteruit en ergens gelukkig, want Marijke had het zwaar. Nu heeft ze rust!

Marijke verhuisde in 2017 naar Epse en was daardoor veel minder op DDS te zien, DDS, haar club, waar ze vrijwel woonde. Ze wist, zag en deed van alles. Als een moeder waakte ze over onze club als over haar eigen huis, deed wat ze leuk en belangrijk vond en wat gedaan moest worden. En dat altijd vrolijk, hartelijk, geïnteresseerd en luid. Met dat laatste bedoelen we uiteraard de aanwijzingen en aanmoedigingen die ze graag vanaf de loggia riep.

Eelco deelde een mooie anekdote over Marijke die haar typeert. Marijke wilde namelijk altijd helpen en zo zou ze ook helpen bij de DDS lustrummarathon in 2015. Ze was toen al behoorlijk ziek. Ze zou de deelnemers van de marathon de juiste route wijzen bij de Van Nelle fabrieken, richting de Rotte en de Rottemeren. Ze zou er op de fiets heen gaan, gewapend met vele pakken stroopwafels om uit te delen aan de deelnemers, koffie en haar oude Nokia telefoon. Maar ze moest toch voor ze kon vertrekken eerst de DDS-keuken nog even opruimen... Haar partners in crime waren reeds vertrokken, Marijke ruim een kwartier later op haar rode 3 versnellings-stadsfiets, om toch als eerste bij de bewuste plek aan te komen. Vrolijk heeft ze alle deelnemers vanaf het bruggetje toegejuicht. (Eelco wordt er nog steeds aan herinnerd door enkele deelnemers). Toen iedereen voorbij was besloot ze een stukje mee te fietsen. Ze bleek volledig te zijn vergeten dat ze de koffie en de stroopwafels in haar tas had, kon de juiste route niet goed vinden en is uiteindelijk, dankzij de stroopwafels die ze uiteindelijk allemaal zelf had opgepeuzeld, in Zoeterwoude beland. Daar herkende ze de weg terug naar Delft, waar ze uiteindelijk, na zo'n 60 km fietsen weer is beland. Drie dagen later vertelde ze Eelco het hele verhaal verteld, ze had zo'n fijne dag beleeft! Ze lagen samen in een deuk!

Marijke heeft heel veel gedaan op DDS, we weten maar de helft. Mail vooral uw herinneringen.

Op DDS kookavonden kwam ze altijd een praatje maken en meteen even helpen met groente snijden. Ze samen met Martine het G-roeiers op DDS, runde ze het midweekroeien, waarbij roeiers eens in een andere stad bij een andere vereniging komen roeien. Marijke is ook jarenlang voorzitter geweest van de KNRB Commissie Midweek Roeien. Marijke gaf ook basisproef-, skiff, of zomaar spontaan instructie en zat in de proevencommissie. Enzovoort, enzovoort...

En Marijke was voor iedere nieuwe DDS'er een vriendelijk gezicht. Ze stapte namelijk af op mensen die ze nog niet kende en leerde ze kennen. Marijke maakte mensen welkom en gezien!

Marijke leerde het roeien bij het Wageningse Argo en prijkt daar nog steeds hoog op de blikkenlijst. Ook voor DDS roeide ze wedstrijden, zoals bijvoorbeeld de Skiffhead, maar ook hier kunnen anderen vast aanvulling geven.

Vaarwel Marijke, dankjewel! Het was een mooie tijd!
We wensen Willem, Sophie en de rest van de familie veel sterkte toe!


Bestuur RV DDS