Ons gebouw

afbeelding

We zitten in een sfeervol monumentaal pand, de St. Huybrechtstoren, met moderne voorzieningen, aan het Rijn-Schiekanaal in hartje Delft. 

De toren is een van de 22 waltorens die Delft in de 16e eeuw omringden. 'Onze' Sint-Huybrechtstoren is met de Bagijnetoren (Phoenixstraat) en de Rietveldse Toren (Oosterstraat) het enige wat daarvan nog overeind staat en sinds 1967 officieel een rijksmonument.

Nieuwe vleugel

In 1914 betrok DDS de toren - op dat moment niet veel meer dan een bouwval - en bouwde er een neoromantische vleugel aan vast. Dit was een ontwerp van Han van Meegeren, toen nog student Bouwkunde aan de Technische Hogeschool in Delft, die een aantal jaar lid was van DDS. Van Meegeren zou later wereldfaam verwerven als meestervervalser van schilderijen van Johannes Vermeer.

Restauratie en renovatie

In de jaren 90 dreigde het hele clubcomplex door verzakking en onderspoeling vanwege de toegenomen scheepvaart langzaam in het water van de Schie weg te zakken. Mede dankzij een flinke zak 'Delftse Duiten', die de gemeente beschikbaar stelde uit de verkoop van het energiebedrijf EZH, onderging het gebouw in 2005-2006 een ingrijpende restauratie en renovatie. Aan de zuidkant kregen we er een transparante vleugel met sanitaire voorzieningen en een riant dakterras bij.

In 2013 heeft het gebouw een flinke opknapbeurt gehad. Veel houtdelen moesten wegens rot worden vervangen en ook het metselwerk en schilderwerk zijn onder handen genomen.

Voor een deel van de kosten van dit onderhoudswerk heeft DDS een subsidie ontvangen van het Rijk.

Klik hier voor meer informatie.