Vloot

afbeelding

DDS heeft een moderne vloot met ongeveer 65 boten en 10 ergometers. Dankzij een uitgebreid meerjarig vlootplan zijn er voldoende boten beschikbaar op elk niveau, van beginners tot nationale top.

De kwaliteit van de boten is hoog. De aanschaf van nieuwe boten wordt grotendeels gefinancierd vanuit het botenfonds. Bij elke aanschaf van een nieuwe boot moeten we een oude boot wegdoen waarin eigenlijk nog met veel plezier geroeid wordt.

Om goed in een boot te kunnen roeien, moet die aangepast zijn aan je gewicht en lichaamsbouw. We schaffen dan ook boten in verschillende gewichtsklassen aan om iedereen zo goed mogelijk te laten roeien. Maar daarmee ben je er nog niet: iedere boot heeft een groot aantal stelmogelijkheden. Over het afstellen van de boot lees je hier meer.

We variëren ook in merk boten. Bepaalde merken bevallen in de praktijk beter dan andere. Dit inzicht verandert ook in de loop der tijd. Voor de wedstrijdskiffs kiezen we vaak Empacher, terwijl Filippi favoriet is bij de grotere nummers (tweetjes, vieren en achten). Bij het oefenmateriaal wisselen we tegenwoordig tussen WinTech (goedkoop) en Filippi (robuust). Het C-materiaal kopen we de laatste tijd bij Wiersma vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding.