Lid worden voor volwassenen

afbeelding

Ben je 19 jaar of ouder, meld dan je interesse om te komen roeien bij de Commissaris Instructie via dit formulier . Na contact met de commissaris, krijg je een digitaal inschrijfformulier dat je moet invullen en ondertekenen. Dan gaat het formulier naar de leden administratie, en ben je lid van DDS.

Zonder roei-ervaring

Als je geen roei-ervaring hebt, kom je eerst op de wachtlijst voor roei-instructie (de basisinstructie) die ieder voorjaar in maart start. Dit is een serie van vijfentwintig lessen waarin je als nieuw lid in een groep les krijgt in de roeibeginselen. Je roeit met twee riemen (scullen); roeien met één riem (boordroeien) oefen je later, naar keuze. In de basisinstructie besteden we ook veel aandacht aan de roeicommando's en het sturen van de boot. De basisinstructie is op vaste roeidagen en -tijden, twee keer per week: ’s avonds door de week, en ’s middags in het weekend. Neem uiterlijk een maand voor de start van een nieuwe groep contact op met de Commissaris instructie.

Lees hier meer over de basisinstructie.

Met roei-ervaring

Als je al roeiervaring hebt en lid wilt worden, dan gaat lid worden als volgt. 1x per maand is er een introductiemoment waarbij we zullen kennismaken, je een stukje kunt voorroeien waarbij je technische niveau bepaald wordt en je op basis daarvan proeven krijgt die ervoor zorgen dat je direct kunt gaan roeien. Daarnaast zal je een theorieexamen moeten afleggen. Ook deze wordt 1x per maand afgenomen.

Tijdens de kennismaking wordt er gekeken of we aansluiting met gelijkgestemden binnen de vereniging voor je kunnen vinden. Bijvoorbeeld om een plek te veroveren in een van de wedstrijdploegen (op welk niveau dan ook) of mee te roeien met recreantenteams door de week of in het weekend.

Neem vooral contact op met de commissaris instructie voor verdere uitleg en om je aan te melden.